X

8 ζευγάρια παπούτσια που ταιριάζουν με παντελόνια "καμπάνα"

Bohemian και καλοκαιρινά vibes.

Είναι ιδιαίτερο και άκρως κολακευτικό, ταιριάζει στους περισσότερους σωματότυπους και είναι σίγουρα ο βασιλιάς του coolness με την πορεία του στην ιστορία της μόδας να μετρά πολλές δεκαετίες. Το παντελόνι "καμπάνα" ή flare ή bell botton είναι σίγουρα ένα από τα πιο ξεχωριστά κομμάτια της γυναικείας –και όχι μόνο- γκαρνταρόμπας που σίγουρα αξίζει να προσθέσετε στην ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή σας συλλογή. Πρόκειται για το παντελόνι που αγκαλιάζει το σώμα και ξεκινά να ανοίγει προς το τελείωμα του, δημιουργώντας έτσι ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Μάλιστα, πλέον μπορείτε να βρείτε σε e-shops και καταστήματα flare παντελόνια σε διαφορετικό μήκος και άνοιγμα, ώστε να προτιμήσετε εκείνο που κολακεύει περισσότερο στη σιλουέτα σας.

Μπορεί οι πιο πολλοί να το γνωρίζουμε από τα 60s και 70s trends, ωστόσο το παντελόνι -"καμπάνα" εμφανίζεται για πρώτη φορά στη μόδα τον 19ο αιώνα, όταν οι εργάτες του Αμερικάνικου ναυτικού το επέλεξαν για τη στολή τους. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη παίρνει το Βασιλικό Ναυτικό της Μεγάλης Βρετανίας που επέλεξαν αυτό το στιλ παντελονιού για την επίσημη ενδυμασία του. Από τότε χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι το flare παντελόνι να λάβει την αναγνώριση που του αξίζει και αυτό συνέβη τις δεκαετίες του ’60 και ’70 που ήταν το πιο mainstream κομμάτι της εποχής.

Από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 μέχρι και σήμερα, το παντελόνι- "καμπάνα" ή ο νέος τίτλος του, το boot cut παντελόνι, είναι ένα από τα staples της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Εκτός από άκρως κολακευτικό για τη γυναικεία σιλουέτα, αφού αγκαλιάζει και τονίζει τα σημεία που θέλουμε, μας βοηθά να πετύχουμε έναν ακόμα στόχο: να αναδείξουμε τα παπούτσια μας, αφού συνήθως στην πιο σύγχρονη εκδοχή του, το μήκος του φτάσει ως τον αστράγαλο.

Ευτυχώς για όλες τις shoe lovers αυτό το στιλ παντελονιού ταιριάζει με τα περισσότερα παπούτσια της συλλογής σας, ειδικά με τα καλοκαιρινά. Μπορείτε να τα φορέσετε, λοιπόν, με εσπαντρίγιες, σανδάλια ή sneakers για everyday casual εμφανίσεις ή ακόμα και με γόβες, ψηλοτάκουνα πέδιλα και mules για κάποια βραδινή έξοδο.

Styling Tips

- Με Mary Janes

- Με εσπαντρίγιες

- Με ψηλοτάκουνα πέδιλα

- Με sneakers

- Με slingback γόβες

- Με kitten heels 

- Με γόβες

- Με mules

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ