X

Πώς θα οργανώσετε σωστά την καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα σας

Τα πιο χρήσιμα tips για να οργανώσετε τη ντουλάπα σας.

Η οργάνωση της ντουλάπας είναι ένα από τα πιο σημαντικά tips που ακολουθούν οι γυναίκες με στιλ, ώστε να δημιουργούν προσεγμένα σύνολα για την εκάστοτε περίσταση. Το να γνωρίζετε ποια κομμάτια έχετε στη συλλογή σας και που βρίσκεται το κάθε τι πρόκειται να σας βοηθήσει να ετοιμάζεστε εύκολα και γρήγορα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Πώς θα τα καταφέρετε;

Πρώτο βήμα: Η εκκαθάριση

Βασική προϋπόθεση για να πετύχετε τον στόχο της οργανωμένης γκαρνταρόμπας είναι να αφιερώσετε τον απαραίτητο χρόνο στην εκκαθάρισή της. Η τακτική που προτείνουν οι organization experts είναι αρχικά να αφαιρέσετε ο,τιδήποτε υπάρχει στη ντουλάπα και να την καθαρίσετε.

Στη συνέχεια, χρειάζεται να χωρίσετε τα ρούχα σας ανά κατηγορίες και να επιλέξετε ποια θα κρατήσετε, ποια μπορείτε να δωρίσετε και ποια θα οδηγηθούν στην ανακύκλωση. Αυτό το βήμα είναι επίσης πολύ σημαντικό ώστε ό,τι υπάρχει στη ντουλάπα σας να μπορείτε να το φορέσετε ανά πάσα στιγμή, να ταιριάζει με το στιλ και το lifestyle σας, αλλά και να είναι στο νούμερο που φοράτε τη δεδομένη στιγμή. Κάνοντας εκκαθάριση, θα γνωρίζετε πλήρως τι υπάρχει στη γκαρνταρόμπα σας, ποιες είναι οι ελλείψεις, ενώ κάνετε χώρο για νέα ρούχα και αξεσουάρ. 

Ο κανόνας των εφτά ερωτήσεων

Σε περίπτωση που ο διαχωρισμός των ρούχων σε "Κρατώ" και "Αποχωρίζομαι" είναι μία ιδιαιτέρως δύσκολη διαδικασία για εσάς, οι organization experts έχουν ξανά τη λύση. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία σειρά από εφτά ερωτήσεις που χρειάζεται να απαντήσετε πριν κάνετε την τελική απόφαση. Ποιες είναι αυτές;

  1. Είναι στο νούμερο μου;
  2. Κολακεύει τη σιλουέτα μου;
  3. Είναι σε καλή κατάσταση;
  4. Είναι ένα διαχρονικό κομμάτι ή απλώς μία τάση;
  5. Το έχω φορέσει πρόσφατα;
  6. Νιώθω αυτοπεποίθηση όταν το φορώ;
  7. Ταιριάζει με το lifestyle μου;

Το μυστικό για την τέλεια οργάνωση

Μία επιπλέον προεργασία που χρειάζεται να κάνετε είναι να έχετε προμηθευτεί αρκετές κρεμάστρες, όλες σε ίδιο σχέδιο, καλάθια ή διαχωριστικές θήκες, ώστε να οργανώσετε όσο το δυνατόν καλύτερα τα ρούχα σας. Για παράδειγμα, οι ίδιες κρεμάστρες - οι experts προτιμούν τις λευκές ή τις μαύρες- θα δημιουργήσουν μία ομοιομορφία και αρμονία στη ντουλάπα σας και θα ξεχωρίζετε ξεκάθαρα τα ρούχα και τα χρώματά τους. Εξίσου σημαντικό όμως είναι να προμηθευτείτε συγκεκριμένες κρεμάστρες όπως οι φούστες, ώστε να τις προστατεύσετε από τυχόν τσακίσεις. 

Όσον αφορά στα καλάθια, θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε καλύτερα τα φουλάρια, το kit με τα ραφτικά ή άλλα μικροαξεσουάρ που μπορεί να έχετε στη συλλογή σας. Οι διαχωριστικές θήκες είναι χρήσιμες ώστε να οργανώσετε τα συρτάρια με τα εσώρουχα και τις κάλτσες. 

Κατηγοριοποίηση 

Είναι πολύ σημαντικό να χωρίσετε τα ρούχα σας ανά κατηγορίες και να τα τοποθετήσετε με αυτό τον τρόπο στη ντουλάπα. Διαχωρίστε δηλαδή τις φούστες, τα σορτς, τα φορέματα, τα πουκάμισα, τις παντελόνες, τοποθετήστε τα στις κρεμάστρες και στη συνέχεια στη ντουλάπα. Μία έξυπνη τακτική είναι να χωρίσετε τις υποκατηγορίες ανά χρώμα, ξεκινώντας από τα πιο ανοιχτά και καταλήγοντας στα πιο σκούρα. Έτσι, κάθε φορά που θέλετε να επιλέξετε κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι, θα γνωρίζετε που βρίσκεται το κάθε ένα. 

Διαχωρισμός φορεμάτων

Την περίοδο του καλοκαιριού, οι γυναίκες εμπλουτίζουμε τη συλλογή μας με φορέματα που θα μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη με στιλ. Εάν ανήκετε και εσείς σε αυτή την κατηγορία, σας προτείνουμε να ταξινομήσετε τα φορέματά σας ανά μήκος ώστε να μπορείτε να επιλέξετε με ευκολία ποιο σχέδιο θέλετε να φορέσετε. 

Το πιο σημαντικό tip

Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να διαχωρίσετε τα επίσημα φορέματα ή άλλα ρούχα που έχετε στη συλλογή σας και να τα αποθηκεύετε με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε φθορά. Οι υφασμάτινες θήκες είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε ώστε να διατηρήσετε τα formal ρούχα σας σε άριστη κατάσταση.

 Οργάνωση συρταριών

Είτε διαθέτει η ντουλάπα σας συρτάρια είτε έχετε στη διάθεση σας κάποια συρταριέρα είναι πολύ σημαντικό να χωρίσετε το κάθε ένα και να το αφιερώσετε σε κάποιο συγκεκριμένο στιλ ρούχων. Ένα συρτάρι για όλα τα μαγιό, ένα συρτάρι για όλα τα εσώρουχα, ένα συρτάρι για όλες τις πιτζάμες, ένα συρτάρι για τις καλοκαιρινές μπλούζες. Κάπως έτσι, θα είναι όλα τακτοποιημένα και δεν θα απορείτε που θα βρείτε τι. 

Extra Tip

Όσον αφορά στις μπλούζες, ειδικά στις καλοκαιρινές που είναι από λεπτά και αέρινα υφάσματα, το δίπλωμα και η αποθήκευση σε κάποιο συρτάρι είναι σίγουρα μία πολύ καλή επιλογή. Ωστόσο, χρειάζεται να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικές με το κάθε ύφασμα. Σε περίπτωση που κάποιο είναι πιο ευαίσθητο από τα υπόλοιπα, προτιμήστε να κρεμάσετε το εν λόγω τοπ με κρεμάστρα. 

Πώς θα οργανώσετε τα μαγιό;

Σημαντική επίσης είναι η οργάνωση των μαγιό σας. Σίγουρα, ένας πρώτος διαχωρισμός που χρειάζεται να κάνετε είναι ανάμεσα σε μπικίνι και ολόσωμα. Αφιερώστε ένα συρτάρι της ντουλάπας σας σε αυτά, ώστε να γνωρίζετε πως είναι όλα εκεί συγκεντρωμένα. Στη συνέχεια, δημιουργήστε τα σετ των μπικίκι και αποθηκεύστε τα έτσι, ώστε να τα βρίσκεται εύκολα. Οι διαχωριστικές θήκες θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο σας. 

Τσάντες και παπούτσια

Η αποθήκευση των αξεσουάρ όπως οι τσάντες και τα παπούτσια είναι εξίσου σημαντικά. Όσον αφορά στα παπούτσια, αφαιρέστε τα από τα κουτιά, ώστε να μην πιάνουν πολύ χώρο και τοποθετήστε τα είτε σε μία ειδική παπουτσοθήκη είτε σε ράφια, ώστε να τα βλέπετε όλα συγκεντρωμένα. Είναι σίγουρα σημαντικό, να καθαρίζετε τα παπούτσια σας κάθε φορά που επιστρέφετε στο σπίτι ώστε να αποφύγετε τυχόν φθορές. Οι τσάντες είναι επίσης αναπόσπαστο κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας. Για να τις προστατεύσετε, μπορείτε να τις αποθηκεύσετε σε πάνινες θήκες στο κάτω μέρος της ντουλάπας. 

Κεφάλαιο: Κοσμήματα

Τα κοσμήματα χρειάζονται αρκετή φροντίδα ώστε να διατηρηθούν σε άριστη κατάσταση. Χρειάζεται μάλιστα να προμηθευτείτε κοσμηματοθήκες για την κάθε κατηγορία κοσμήματος. Και σε αυτή την περίπτωση, η κατηγοριοποίηση πρόκειται να σας βοηθήσει πολύ. Χωρίστε όλα τα κοσμήματα ανά στιλ και είδος και αποθηκεύστε τα σε ξεχωριστά κουτιά. 

Extra Tip 1

Ένα πολύ χρήσιμο tip είναι να τοποθετήσετε κρυφό φωτισμό μέσα στη ντουλάπα σας, ώστε να τον ενεργοποιείτε σε περίπτωση που θέλετε να δείτε καλύτερα τα υφάσματα και τα ρούχα. 

Extra Tip 2 

Ένας ολόσωμος καθρέφτης επίσης είναι απαραίτητος. Μπορείτε να τοποθετήσετε έναν είτε στο εσωτερικόν είτε στο εξωτερικό μέρος του φύλου της ντουλάπας. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε έναν ολόσωμο καθρέφτη και να διακοσμήσετε το δωμάτιο που υπάρχει η ντουλάπα σας. Έτσι, θα μπορείτε να βλέπετε εύκολα τα σύνολα και τους συνδυασμούς που δημιουργείτε και να κάνετε τις τυχόν αλλαγές. 

Διαβάστε Επίσης