X

Το 90s πανωφόρι που φορούν όλες οι fashion experts φέτος το φθινόπωρο

Το πανωφόρι- leader του φθινοπωρινού στιλ.

Η επιστροφή των 90s και Y2K trends στην επικαιρότητα της μόδας είναι ένα γεγονός που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς. Τα cargo παντελόνια, τα baggy τζιν, τα cropped tops, τα tracksuits, οι mini φούστες έχουν κάνει το δικό τους ταξίδι στον χρόνο και μέσα από τις συλλογές των οίκων μόδας για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022 έχουν επιστρέψει για να δημιουργήσουν το αίσθημα της μελαγχολίας σε κάποιους και να διδάξουν μαθήματα coolnes σε κάποιους άλλους, νεώτερους. Από όλες τις '90s και Y2K τάσεις που έχουν κάνει come back αυτή τη σεζόν, υπάρχει ένα πανωφόρι που έχει κερδίσει την προσοχή και την εύνοια των γυναικών περισσότερο.

Ο λόγος για τη δερμάτινη εκδοχή του blazer, ένα πανωφόρι τόσο ευέλικτο, πρακτικό και χρήσιμο που κάθε σύγχρονη γυναίκα αξίζει να προσθέσει στη συλλογή της. Το δερμάτινο blazer δοξάστηκε στα '90s από τα style icons της εποχής όπως οι Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow, Winona Ryder και Reese Witherspoon να μετρούν δεκάδες δημόσιες εμφανίσεις, φορώντας το. Σήμερα, οι λάτρεις του στιλ των εν λόγω γυναικών, οι οποίες είναι εξίσου διάσημες, επαναφέρουν στο street style το δερμάτινο σακάκι, πείθοντας μας να το προσθέσουμε στη γκαρνταρόμπα μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Gigi Hadid, η οποία με αφορμή τα γενέθλια της αδερφής της, Bella δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram μία φωτογραφία που τις δείχνει να φορούν το ίδιο μαύρο δερμάτινο σακάκι. Η Kaia Gerber, η Hailey Bieber και η Emily Ratajkowski επιλέγουν επίσης αυτό το διαχρονικό πανωφόρι για τις street style εμφανίσεις τους, αναδεικνύοντας το ως μία από τις must αγορές της σεζόν. Εκτός όμως από τα σύγχρονα style icons, το δερμάτινο blazer είχε έντονη παρουσία στις συλλογές των οίκων Saint Laurent, Fendi, Celine και Salvatore Ferragamo, που το τοποθέτησε στη λίστα με τα outerwear trends της τρέχουσας σεζόν.

Saint Laurent A/W 2022-2023

Πώς θα φορέσετε με στιλ ένα leather blazer; Αυτή είναι μία ερώτηση που δεν χρειάζεται να σας απασχολήσει ιδιαίτερα αφού έχει ακριβώς τις ίδιες στιλιστικές ιδιότητες με ένα υφασμάτινο σακάκι. Με τζιν και tailored παντελόνια, με ολόσωμες φόρμες, με φορέματα και φούστες ή ως μέρος ενός δερμάτινου κοστουμιού. Είτε σε ουδέτερες αποχρώσεις όπως το μαύρο, το καφέ ή το γκρι είτε σε πιο ιδιαίτερα χρώματα όπως το μπορντό, το ανοιχτό πράσινο ή το sky blue, το δερμάτινο σακάκι είναι ένας εύκολος τρόπος για να ανανεώσετε το φθινοπωρινό στιλ σας, κάνοντας αγορές που θα φορέσετε και τα επόμενα χρόνια.

Style Inspo