X

Τα πιο αμφιλεγόμενα trends στην ιστορία της μόδας

Fashion στιγμές που θα θέλαμε να ξεχάσουμε.

Τάσεις έρχονται και φεύγουν, ανακυκλώνονται, επανέρχονται στην επικαιρότητα ανανεωμένες και εκσυγχρονισμένες. Σχεδιαστές μόδας και fashion houses κάνουν ιστορικές αναδρομές σε trends που είχαν καθιερωθεί δεκαετίες πριν και δημιουργούν συλλογές ως φόρο τιμής ή ακόμα style icons που έχουν γράψει ιστορία με την αισθητική και το στιλ τους λειτουργούν ως πηγή έμπνευσης για σύγχρονες γυναίκες, παρόλο που οι πρώτες έζησαν σε άλλη εποχή και είχαν διαφορετικό lifestyle.

Κάποιες φορές αυτό το ταξίδι στην ιστορία του ενδύματος είναι σημαντικό αφού μας βοηθά να κατανοήσουμε πόσο έχει αλλάξει ο κόσμος της μόδας, οι ανάγκες και οι απαιτήσεις που έχουμε από τα ρούχα που επιλέγουμε. Πόσο έχει αλλάξει η εικόνα της γυναίκας και πόσα έχει καταφέρει να πετύχει. Υπάρχουν και κάποιες άλλες φορές όμως που αυτή η αναδρομή αξίζει να γίνει μόνο για να μας υπενθυμίσει ποια trends δεν πρέπει να επιστρέψουν ποτέ στην επικαιρότητα παρά μόνο για να λειτουργήσουν ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Κάνοντας λοιπόν ένα ταξίδι στην ιστορία του ενδύματος, συγκεντρώσαμε δέκα αμφιλεγόμενα trends που έχουν γράψει ιστορία στη μόδα. 

1900
Σύμβολο καταπίεσης, ο κορσές είναι από τις χειρότερες fashion συνήθειες που έχουν υπάρξει στην ιστορία. Η κοινωνία επέβαλε στις γυναίκες να έχουν "μέση δαχτυλίδι", ακόμα κι αν δεν μπορούν να πάρουν ανάσα, ακόμα κι αν τα πλευρά τους άλλαζαν θέση από την πίεση που ασκούσε. Ευτυχώς για όλες μας, αυτό το item έχει εξαφανιστεί στον χρόνο και πλέον οι σχεδιαστές δημιουργούν tops που ναι μεν έχουν αναφορά στους κορσέδες, αλλά επιτρέπουν στη γυναίκα που τα φορά το πιο βασικό. Να αναπνέει. 
1920
Πλέον, μπορεί να έχουμε τη δυνατότητα να επιλέγουμε όποιο μαγιό μας αρέσει, μπικίνι ή ολόσωμο, όσο sexy ή μη θέλουμε, ωστόσο οι γυναίκες που έζησαν τη δεκαετία του '20 δεν είχαν αυτή την πολυτέλεια. Έπρεπε να φορούν μαγιό που μοιάζουν με φορέματα και αφήνουν ακάλυπτα συγκεκριμένα σημεία του σώματος ώστε να μην σκανδαλίζουν. 
1960
Αυτό το trend επιστρέφει κατά καιρούς στην επικαιρότητα της μόδας, σίγουρα εκσυγχρονισμένο και σίγουρα υπό προϋποθέσεις. Σε πρώτη σκέψη, τα καλσόν σε έντονα μοτίβα μπορεί να είναι ένας εύκολος και κάπως έξυπνος τρόπος για να αναβαθμίσουμε ένα look με φόρεμα, ωστόσο μπορούν να αποδειχθούν και καταστροφικά. 
1960
Αυτό το trend έχει πολλούς υποστηρικτές και πολλούς haters. Οι δεύτεροι υποστηρίζουν πως μία φιγούρα γυναίκας με σούπερ skinny σιλουέτα και μικροσκοπικά babydoll φορέματα δεν θα πρέπει να επιστρέψει ποτέ στον κόσμο της μόδας. Και μάλλον έχουν δίκιο. 
1980
Η δεκαετία του '80 αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλές τέχνες, μία εκ των οποίων και η μόδα. Και μπορεί να ορκιζόμαστε αιώνιο θαυμασμό σε κάποιες τάσεις που γεννήθηκαν τότε, ωστόσο προσπαθούμε να ξεχάσουμε κάποιες άλλες. Μία εκ των οποίων είναι και οι γκέτες. 
1980
Τα acid wash τζιν παντελόνια ανήκουν στις τάσεις που επιστρέφουν συχνά στα trends, ωστόσο ανήκει στη λίστα με τα trends που έχουν αρκετούς haters. 
2000
Τα statement γυαλιά ηλίου μοιάζουν καλή ιδέα μόνο όταν είσαι pop star ή η Lady Gaga.
2000
Επίσης μία τάση που επιστρέφει συχνά, ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει φανατικούς fans είναι τα low rise τζιν παντελόνια. Είναι άβολα και δεν κολακεύουν καθόλου τη σιλουέτα. 
2000
Mini φούστες και μπότες Ugg; Καλύτερα να μείνετε μακριά από τον συγκεκριμένο συνδυασμό, αφού επίσης δεν κολακεύει τη σιλουέτα. Ναι, ούτε καν της Beyonce. 
2000
Η Paris Hilton λάτρευε τα σετ φόρμας από βελούδινο ύφασμα τόσο πολύ, που συχνά τα φορούσε ακόμα και με ψηλοτάκουνα παπούτσια όπως γόβες ή mules. Τα τελευταία χρόνια, αυτή η τάση έχει κάπως επιστρέψει, χωρίς ωστόσο να βρει την επιθυμητή ανταπόκριση από τις γυναίκες.