X

Fashion Transit | Το μυστικό για να δείχνετε κομψές κάθε μεταβατική εποχή

Όχι, το trans-seasonal look δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται.

Το μυστικό για να δείχνετε και, πάνω απ’ όλα, να αισθάνεστε κομψές κάθε μεταβατική εποχή είναι να χτίζετε μια streamlined capsule γκαρνταρόμπα η οποία θα απαρτίζεται από κομψά essentials.

Lightweight Knits 

Λίγα κομμάτια συγκρίνονται με την άνεση ενός φούτερ, κάτι που με την πανδημία διαπιστώσαμε για τα καλά. Αλλά τι λέτε για ένα πλεκτό body-hugging φόρεμα; Το ντεμπούτο της Gabriela Hearst στην Chloé στοίχειωσε τα όνειρα πολλών insiders και ταρακούνησε τα νερά όσον αφορά το τι σημαίνει haute bohemian. Από την αριστοτεχνική μείξη των χρωμάτων και την επιλογή της ύφανσης του ριγέ μέχρι την επιμελημένη λαιμόκοψη και τον ελαφρώς flared ποδόγυρο, η εκδοχή του πλεκτού φορέματος της Hearst ισορροπεί εξαίσια τον ρομαντισμό του γαλλικού οίκου με την utilitarian αισθητική της σχεδιάστριας. Στα plus, οι ίνες από ανακυκλωμένο κασμίρ και τα matchy-matchy slippers, που θα χαρίσουν douze points στο look.

Στις εξαιρετικές επενδύσεις κατατάσσονται και τα φορέματα του Lukhanyo Mdingi, αποτέλεσμα της συνεργασίας με επιδέξιους τεχνίτες και τοπικές κοινότητες, που θα γοητεύσουν τις tapestry lovers. Στις αποχρώσεις του μπεζ, του κόκκινου και της τερακότας, το ζακάρ μίνι φόρεμα με το πλούσιο τελείωμα από κρόσσια θα γίνει ένα κομμάτι άξιο να περάσει από γενιά σε γενιά. Αλλά τι γίνεται με όσες λατρεύουν τα παντελόνια; Εκεί η Khaite τα τελευταία χρόνια κρατά τα ηνία με μοχέρ που σχεδιάστηκαν για να αποπνέουν πάντα αισθησιασμό. Είτε ως πουλόβερ είτε ως ζακέτες με μικροσκοπικά κουμπιά ή με πόλο γιακά και V λαιμόκοψη, τα πλεκτά του brand δεν μπορούν να λείπουν από τη λίστα σας.

Chloé FW21.

Για εκείνες τώρα που τολμούν τόσο σε χρώμα όσο και σε design, η αποκαλυπτική ζακέτα του Jacquemus σε μέγεθος που ακολουθεί τη λογική που υιοθετεί στις micro τσάντες του θα στρέψει όλα τα βλέμματα επάνω σας. Τέλος, μην παραλείψετε να ανακαλύψετε τα πλεκτά Le Kasha. Είναι σίγουρο ότι χάρη στην αδιαμφισβήτητη ομορφιά τους, που γοήτευσε ακόμα και την Coco Chanel, δε θα μπορέσετε να αντισταθείτε σε ένα γκρι ζιβάγκο από οργανικό κασμίρ ή ένα ανθρακί cropped ribbed μακρυμάνικο τοπ.

Το "It" ecru denim 

Κρατάει τη φρεσκάδα του καλοκαιριού, αλλά τη χρωματίζει με λίγη μουντή διάθεση. Ο λόγος για τα εκρού και μπεζ denim, που φέτος εναρμονίζονται με το γαλήνιο interior και τις οργανικές γραμμές που κατακλύζουν το IG μας από τις connoisseurs της διακόσμησης. Bella Hadid, Elsa Hosk και Hailey Bieber ψηφίζουν το cult denim brand Grlfrnd, γνωστό για το vintage-inspired στυλ του και τη relaxed αισθητική του. Συνδυασμένο με ένα ελαφρύ πλεκτό, ένα T-shirt ή ακόμα και ένα μίνιμαλ body, υπηρετεί μια φουλ ατζέντα. Κλασική επιλογή παραμένουν πάντα και τα τζιν των The Row, που αποτελούν ωδή στον πολυτελή μινιμαλισμό και αποκλείεται να βγουν εκτός θέματος. Από την άλλη, τα τζιν της γαλλικής εταιρείας Tues mon Tresor, που εστιάζουν στην άνεση και στον διαχρονικό σχεδιασμό και είναι κατασκευασμένα από ένα υψηλής ποιότητας βιώσιμο ύφασμα που αφήνει ένα βελούρ άγγιγμα, γοητεύουν τις γυναίκες που ορκίζονται στην άνεση και τη ρετρό γοητεία ενός ψηλόμεσου τζιν.

The Row Fall 2021. 

The star trech coat 

Κεφάλαιο "καμπαρντίνα". Τα λόγια περιττεύουν και οι επιλογές είναι πραγματικά αμέτρητες. Ίσως το μοναδικό κομμάτι που δε λείπει από καμία γκαρνταρόμπα καταφέρνει να μη χάνει ποτέ την υπεροχή του, αφού ακόμα και για τις μη κλασικές εμφανίζεται κάθε χρόνο σε πληθώρα επιλογών. Ξεκινώντας από την υποδειγματικά sleek εκδοχή της καμπαρντίνας του οίκου Fendi και περνώντας στην iconic του Burberry, το συγκεκριμένο πανωφόρι φέτος θα γοητεύσει και τις πιο απαιτητικές από άποψη design. Με ανοιχτή λαιμόκοψη για να φοριέται off shoulder στη Nina Ricci, με μελετημένες λεπτομέρειες στους Akris και Bouguessa και με ένα gathered επάνω μέρος που καταλήγει σε ένα ασύμμετρο ποδόγυρο στον Loewe, οι καμπαρντίνες γίνονται πραγματικά έργα τέχνης.

Boguessa. 

Και επειδή οι μινιμαλιστές θα ζουν πάντα ανάμεσά μας, το όνομα που ψάχνετε είναι Kassl Editions και έρχεται από τη Γερμανία. Σχεδιασμένες για να φοριούνται doubleface, με τελειώματα ακρίβειας χιλιοστού και από μείξη υφασμάτων όπως σατέν με βαμβάκι, αυτές οι καμπαρντίνες θα μπορούσαν να στέκονται σαν ένα εντυπωσιακό σύγχρονο laser cut γλυπτό.

The forever blazer 

Polished και στιβαρό, το μαύρο boyfriend blazer δείχνει να σχεδιάστηκε για μια υπέρκομψη urban καθημερινότητα. Κανένα brand δεν αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία μιας μητρόπολης όπως αυτή την αποτυπώνουν επάνω στα σακάκια τους οι αδελφές Olsen. H Manhattan-based ετικέτα, γνωστή για τον άψογο σχεδιασμό και το εξαίσιο φινίρισμα, κάνει γυναίκες κάθε στυλ να ονειρεύονται ένα άψογο λιτό σακάκι The Row, ιδανικό για τις dressed-down ημέρες τους. Tibi, Acne Studios, The Frankie Shop και Joseph συγκαταλέγονται στα κλασικά για loose γραμμές, ενώ, αν το sartorial πνεύμα σας μένει άγρυπνο, τότε ένα αριστουργηματικό σακάκι από το ιταλικό brand Blazé Milano θα μεταμορφώσει ακόμα και το πιο απλό τζιν.

Blazé Milano

The wow midi skirt 

Μια απαρχαιωμένη, κατά τη γνώμη μου, θεωρία της μόδας λέει ότι τα κοντά μήκη υποδηλώνουν οικονομική ευημερία, ενώ τα μακριά πτώση. Τα τελευταία χρόνια οι οίκοι αποδεικνύουν το αντίθετο, με το μίντι μήκος να κυριαρχεί παντού συνθέτοντας μερικά από τα πιο iconic luxe looks. Προσπερνώντας την πλισέ μίντι φούστα στον Dior και την αριστουργηματική knife pleated στον Erdem, που πάντα θα ανήκουν στις εμβληματικές του είδους, οι πιο relaxed επιλογές μοιάζουν πιο γοητευτικές από ποτέ.

Καρό και αποδομημένη σε φαρδιά κομμάτια στη Max Mara, είναι έτοιμη για μια δραστηριότητα στη φύση αλά βασίλισσα Ελισάβετ στη forward εκδοχή της. Κοτλέ και με casual σκίσιμο στο πλάι στον Phillip Lim, έρχεται ως αντικαταστάτρια της κλασικής denim και από δέρμα σε πλούσιο καφέ χρώμα στον Loro Piana, κάνει τα πλεκτά που ανοίγουν τη φετινή σεζόν ίσως τα πιο understated πολυτελή κομμάτια που αξίζει να αποκτήσετε.

Loro Piana