Η χρωματική παλέτα του φθινοπώρου 2026 επαναφέρει τις βαθιές αποχρώσεις που συνδέουμε με την εποχή, αφήνοντας παράλληλα χώρο για λιγότερο αναμενόμενες επιλογές. Το λαδί και το μπορντό βρίσκονται ξανά στο προσκήνιο, ενώ το teal, η ιδιαίτερη απόχρωση ανάμεσα στο μπλε και το πράσινο, έρχεται να ανανεώσει τα γνώριμα χρώματα της φθινοπωρινής γκαρνταρόμπας. Τρεις διαφορετικές χρωματικές κατευθύνσεις που αποτυπώθηκαν με τον πιο σαφή τρόπο στις εμφανίσεις των πριγκιπισσών Amalia, Alexia και Ariane της Ολλανδίας στο φετινό Prinsjesdag, με καθεμία να επιλέγει μία από αυτές για το look της.
Η 15η Σεπτεμβρίου ήταν μια σημαντική ημέρα για την ολλανδική βασιλική οικογένεια. Το Prinsjesdag σηματοδοτεί παραδοσιακά την έναρξη του νέου κοινοβουλευτικού έτους και οι τρεις κόρες του βασιλιά Willem-Alexander και της βασίλισσας Máxima παρέστησαν για πρώτη φορά μαζί στην επίσημη τελετή στη Χάγη. Η κοινή τους εμφάνιση είχε, όμως, και ένα σαφές fashion στοιχείο: καθεμία επέλεξε μια διαφορετική απόχρωση από την πλούσια παλέτα του φθινοπώρου και ποζάροντας η μία δίπλα στην άλλη έδειχναν απόλυτα εναρμονισμένες.
Η διάδοχος του θρόνου, πριγκίπισσα Amalia, φόρεσε το cape gown "Dion" της Rachel Gilbert σε λαδί πράσινο, συνδυάζοντάς το με Saint Laurent αξεσουάρ σε καφέ τόνους: το "Paris" pouch και τις "Vendome" slingback γόβες. Η πριγκίπισσα Alexia επέλεξε το σατέν "Fae" cape dress της Reiss σε teal και δημιούργησε μια ενδιαφέρουσα χρωματική αντίθεση με μπορντό αξεσουάρ — τη Mini Cavatelli suede τσάντα του COS και ένα Maison Michel fedora που έχει φορέσει στο παρελθόν η μητέρα της. Η πριγκίπισσα Ariane κινήθηκε εξ ολοκλήρου στο μπορντό με δημιουργία Jan Taminiau, την οποία είχε φορέσει προηγουμένως η βασίλισσα Máxima, και ασορτί Gianvito Rossi γόβες.
Πώς θα φορέσουμε τα τρία χρώματα τώρα
Το κοινό σημείο αυτών των αποχρώσεων είναι ότι μπορούν εύκολα να περάσουν από τις επίσημες εμφανίσεις των royals στην καθημερινή γκαρνταρόμπα. Το λαδί λειτουργεί εξαιρετικά σε κομμάτια με utilitarian χαρακτήρα: ένα bomber jacket ή cargo παντελόνι μπορεί να φορεθεί με πλεκτό σε ουδέτερο τόνο και καφέ δερμάτινα αξεσουάρ. Το μπορντό αναδεικνύεται ιδιαίτερα σε σατέν και δέρμα, γι' αυτό μια φούστα, ένα blazer, ένα ζευγάρι γόβες ή μια τσάντα αρκούν για να μεταφέρουν την απόχρωση σε ένα σύνολο.
Όσο για το teal, αξίζει να το αντιμετωπίσουμε ως το νέο χρώμα-έκπληξη της φθινοπωρινής παλέτας. Συνδυάζεται φυσικά με σκούρο πράσινο και καφέ, αλλά γίνεται πιο σύγχρονο δίπλα σε ροζ ή μπορντό. Τα τρία looks των πριγκιπισσών, τελικά, προτείνουν κάτι περισσότερο από τρεις μεμονωμένες αποχρώσεις: μια φθινοπωρινή παλέτα στην οποία τα γνώριμα γήινα χρώματα αποκτούν νέα δυναμική όταν συναντούν έναν λιγότερο προβλέψιμο τόνο.