X

Γυαλιά ηλίου | Ένας πλήρης οδηγός με τα καλύτερα σχέδια για το καλοκαίρι 2022

Τα γυαλιά ηλίου που θα συνοδεύσουν τις καλοκαιρινές σας εμφανίσεις.

Τα γυαλιά ήλιου είναι απαραίτητα σ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η καλύτερη στιγμή τους, ωστόσο, έρχεται το καλοκαίρι, που ο ήλιος τα κάνει απαραίτητα ακόμα κι αν η έξοδος από το σπίτι σημαίνει ότι θα πάτε μέχρι τη γωνία. Τα γυαλιά ηλίου, βεβαίως, πέρα από τον απόλυτα χρηστικό τους χαρακτήρα - να προστατεύουν τα μάτια από τη δυνατή ακτινοβολία- είναι κι ένα γυναικείο αξεσουάρ στο οποίο ανήκει πρωταγωνιστικός ρόλος: θα είναι πάντα εκείνη η τελική πινελιά στο σύνολο, που ακόμα κι όταν αυτό είναι το απόλυτα λιτό ή τελείως casual, θα το αναδείξει. 

Διαβάστε Επίσης

Τα γυαλιά ηλίου διακρίνονται σε δυο βασικές κατηγορίες: τα κλασικά, διαχρονικά σχέδια και εκείνα που αντιπροσωπεύουν κάθε φορά τις τάσεις της σεζόν. Ωστόσο, ακριβώς επειδή στη γκαρνταρόμπα μας υπάρχουν πάντα περισσότερα από ένα ζευγάρια, μπορείτε κάθε σεζόν να επενδύετε στις δυο κατηγορίες. Επίσης, τα γυαλιά ηλίου έχουν το χαρακτηριστικό που λέει ότι παρά τις τάσεις, οι οποίες μπορεί να είναι ελκυστικές, θα πρέπει να ταιριάζουν με το πρόσωπό μας. Γι' αυτό και συνήθως, η επιλογή τους γίνεται πρωτίστως μ' αυτό το κριτήριο. Βεβαίως, η ποικιλία που προσφέρουν τα brands κάνει σχεδόν αδύνατον να μη βρείτε εκείνο στο σχήμα που και θα σας ταιριάζει και θα είναι μοντέρνο και ενημερωμένο. 

Καλοκαίρι 2022: τάσεις στα γυαλιά ηλίου

Για το καλοκαίρι του 2022, λοιπόν, ξεχωρίζουν ως μία κυρίαρχη τάση τα γυαλιά ηλίου με βαρύ και ογκώδη κοκάλινο σκελετό. Εξίσου, δημοφιλή τάση είναι τα ζευγάρια σε έντονες αποχρώσεις, όπως το φούξια, το κίτρινο, το πράσινο, το λιλά και το ροζ, το μπλε και το γαλάζιο, ενώ και τα γυαλιά ηλίου - μάσκες σε μία πιο εκμοντερνισμένη εκδοχή έχουν το δικό τους μερίδιο στη μόδα της εποχής. 

Το butterfly shape, όπως το συναντάμε στην πιο ντελικάτη του μορφή στα γυαλιά της SS'22 συλλογής Dior, με χρωματιστούς φακούς, αλλά και σε παραλλαγές στις συλλογές Balenciaga και Gucci, φέρνει ένα ρετρό αέρα στις εμφανίσεις του καλοκαιριού, ενώ εκτός από τους oversized τετράγωνους φακούς (που θα βρείτε σε συλλογές όπως Jimmy Choo, Bolon, Prada), θα συναντήσετε κι αρκετά πολυγωνικά σχέδια. Τέλος, αξίζει αναφορά στα γυαλιά ηλίου που έρχονται με λευκούς ή υπόλευκους σκελετούς ως μία πολύ κολακευτική και σικ πρόταση. 

Editor's picks

Γυαλιά ηλίου Louis Vuitton, Louis Vuitton Boutique.
Γυαλιά ηλίου Dior, Panaidis.
Γυαλιά ηλίου Christian Lacroix, Bairamoglou.
Γυαλιά ηλίου Fendi, fendi.com. 
Γυαλιά ηλίου Kaleos, The workshop.
Γυαλιά ηλίου Versace, lenshop.gr
Γυαλιά ηλίου Chanel, Panaidis.
Γυαλιά ηλίου Ana Hickmann, Prime Optics.
Γυαλιά ηλίου Tom Ford, lenshop.gr
Γυαλιά ηλίου Bottega Veneta, Delux Hellas.
Γυαλιά ηλίου Balenciaga, Delux Hellas.
Γυαλιά ηλίου Gucci, Delux Hellas.
Γυαλιά ηλίου Dioriviera, Dior Boutique.
Γυαλιά ηλίου Jimmy Choo, Safilo Group.
Γυαλιά ηλίου Saint Laurent, Delux Hellas.
Γυαλιά ηλίου Bolon, Bairamoglou.
Γυαλιά ηλίου Prada, lenshop.gr
Γυαλιά ηλίου The Attico, net-a-porter.com
Γυαλιά ηλίου Balenciaga, Delux Hellas.
Γυαλιά ηλίου Saint Laurent, Delux Hellas.
Γυαλιά ηλίου Balenciaga, Delux Hellas.
Γυαλιά ηλίου Polaroid, Safilo Group.
Γυαλιά ηλίου Moschino, Safilo Group.
Γυαλιά ηλίου Marc Jacobs, Safilo Group.
Γυαλιά ηλίου Chloé, net-a-porter.com
Γυαλιά ηλίου Carolina Herrera, Safilo Group.
Γυαλιά ηλίου Ana Hickmann, Prime Optics.
Γυαλιά ηλίου Missoni, Safilo Group.
Γυαλιά ηλίου Lenshop, lenshop.gr.
Γυαλιά ηλίου Isabel Marant, Safilo Group.