X

Vanilla Girl | 12 κομμάτια στα χρώματα του λευκού και του μπεζ για να υιοθετήσετε την τάση

Η αισθητική του Vanilla Girl επιβάλλει "απαλές" υφές και αποχρώσεις στο στιλ.

Είναι απ' αυτές τις τάσεις στη μόδα - εν προκειμένω, και στην ομορφιά και το lifestyle γενικότερα - που δεν ξεπήδησε από τις πασαρέλες. Ούτε καν από το street style looks και OOTDs των fashions insiders και των celebritities. Η αισθητική του "Vanilla Girl" αναδείχτηκε από τη δημοφιλή πλατφόρμα της Gen Z, το TikTok, και τα δυο βασικά της χαρακτηριστικά είναι η ζεστασιά (cozy) και η καθαρότητα (clean)στο στιλ. Η τάση, μάλιστα, ξεκίνησε από το μακιγιάζ, το οποίο είναι εντελώς ανάλαφρο έως και ανύπαρκτο, ενώ έχει επεκταθεί και στη διακόσμηση που κινείται στα ίδια χρώματα και τόνους που είναι κυρίαρχα και στο ντύσιμο που αφορά την εν λόγω αισθητική. Δηλαδή, το λευκό, τα υπόλευκα, το μπεζ και το εκρού, και το πολύ ελαφρύ καφέ. 

Τα κομμάτια για να πετύχετε το στιλ 

Το "Vanilla Girl", βεβαίως, δανείζεται το όνομά του από το χρώμα της βανίλιας, το οποίο ανήκει στις υπόλευκες αποχρώσεις, αυτές δηλαδή που έχουν ως βάση το λευκό χρώμα ωστόσο "σπασμένο" με μικρές δόσεις από άλλα χρώματα όπως το ροζ, το κίτρινο, το λιλά ή το μπλε. To μπεζ, από την άλλη, περιγράφεται ως ένα πολύ απαλό καφέ, ενώ το εκρού αναφέρεται ως τόνος του καφέ και προέρχεται από τη γαλλική λέξη écru η οποία χρησιμοποιείται για να περιγράψει το χρώμα του αλεύκαντου λινού. Πολύ συχνά, ωστόσο, στις κατηγορίες "λευκά" ή στην επιλογή το φίλτρου "λευκό" στα ηλεκτρονικά καταστήματα θα βρείτε κομμάτια σ' όλα αυτά τα χρώματα και αποχρώσεις. 

Αν, επομένως, θέλετε να εντάξετε το λευκό, το μπεζ και το εκρού στις χειμερινές εμφανίσεις σας και να υιοθετήσετε την τάση που χαρακτηρίζεται επιπλέον από soft και clean γραμμές, αναζητήσετε κομμάτια που θα απογειώσουν αυτή την αίσθηση. Απαλά και ζεστά πουλόβερ, πλεκτές φούστες, χνουδωτά παλτό, σατέν πουκάμισα και μεταξωτές μπλούζες, αλλά και ένα ντένιμ ή δερμάτινο παντελόνι σε λευκό ή υπόλευκο χρώμα, όπως και μποτάκια και τσάντες στους ίδιους τόνους είναι οι επιλογές στις οποίες μπορείτε να στραφείτε. 

Editor's choice 

Πουκαμίσα με βολάν και φτερά, Zara.
Πλισέ μίντι φούστα, Gucci.
Κολιέ με πέρλες MM6 Maison Margiela, Studio Avra.
Alpaca παλτό με ζώνη, Acne Studios.
Μπλούζα με στρογγυλή λαιμόκοψη από Ultrasoft Cashmere, Falconeri.
Δερμάτινο παντελόνι Ted Baker, notos.
Bomber jacket με γέμισμα, H&M.
Μάλλινο ζέρσεϊ shirtdress Max Mara, Max Mara Boutique.
Τσάντα Tod's, Kalogirou.
Μάλλινη ζακέτα, Cos.
Ψηλόμεσο τζιν παντελόνι skinny fit καμπάνα, Massimo Dutti.
Δετά δερμάτινα ankle boots, Tommy Hilfiger.