X

Βραβεία Oscar | Τα πιο iconic beauty looks όλων των εποχών

Από το matchy matchy beauty look της Elizabeth Taylor, μέχρι το παραμυθένιο updo της Lupita Nyong'o, αυτές είναι οι πιο ωραίες εμφανίσεις στα Oscar από το 1940 και μετά.

Μπορεί οι περισσότεροι να μην θυμούνται ποιος κέρδισε το βραβείο της Καλύτερης Ηθοποιού στα βραβεία Oscar του 1986, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το εντυπωσιακό headpiece της Cher την ίδια χρονιά. Τι κι αν η τελετή έχει στόχο τη βράβευση των καλύτερων ηθοποιών, οι εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί των Oscar είναι τελικά εκείνες που τραβούν όλα τα βλέμματα και μένουν χαραγμένες στη μνήμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καθώς τα Oscar αποτελούν το μεγάλο φινάλε της Award Season, δίνουν στους stars του Hollywood την τέλεια δικαιολογία να πειραματιστούν με τα μαλλιά και το μακιγιάζ τους και να εμπνεύσουν τις τάσεις ομορφιάς που θα επικρατήσουν εκείνη τη χρονιά.

Από το matchy matchy beauty look της Elizabeth Taylor, μέχρι το παραμυθένιο updo της Lupita Nyong'o, αυτές είναι οι πιο ωραίες εμφανίσεις στα Oscar από το 1940 και μετά:

Vivien Leigh (1940)
Οι δεκαετίες του 1930 και 1940 είχαν τα πιο ωραία hair trends. Τρανό παράδειγμα, οι καλοσχηματισμένες μπούκλες της Leigh στα βραβεία Oscar του 1940.
Audrey Hepburn (1954)
Η Audrey έδειχνε πιο λαμπερή και κομψή από ποτέ με τα έντονα πλούσια φρύδια και τις εντυπωσιακά μακριές της βλεφαρίδες. Ο μύθος λέει πως ο makeup artist της για να της χαρίσει το σαγηνευτικό βλέμμα που τόσο επιθυμούσε, ξεχώρισε μία μία τις βλεφαρίδες της με μία βελόνα.
Grace Kelly (1955)
Η Kelly εκείνη τη βραδιά κέρδισε ένα Oscar για την ερμηνεία της στην ταινία The Country Girl, ενώ παράλληλα εντυπωσίασε τους πάντες με το updo και το κομψό μακιγιάζ της. 
Barbra Streisand (1969)
Η Streisand κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού για την ερμηνεία της στην ταινία Funny Girl, ενώ παράλληλα κατάφερε να μπει στη λίστα με τις πιο καλοντυμένες της βραδιάς χάρη στο κομψό καρέ και το εντυπωσιακό μακιγιάζ της. 
Elizabeth Taylor (1970)
H Elizabeth Taylor έκανε την απόλυτη matchy matchy εμφάνιση στο κόκκινο χαλί των βραβείων Oscar του 1970, συνδυάζοντας το λιλά φορέμά της με ασορτί eye look και κορδέλα στα μαλλιά.
Cher (1986)
Η βασίλισσα των extra εμφανίσεων δεν θα μπορούσε παρά να εμφανιστεί στο κόκκινο χαλί με ένα over-the-top headpiece με φτερά, δημιουργία του Bob Mackie. Περιττό να πούμε πως αυτή είναι μία από τις πιο iconic εμφανίσεις της τραγουδίστριας.
Madonna (1991)
Η Madonna εμπνεύστηκε από το χαρακτηριστικό look της Marylin Monroe και εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί των Oscar του 1991 με old Hollywood μπούκλες και διαχρονικά κόκκινα χείλη. 
Nicole Kidman (1997)
Μπορεί σήμερα το συγκεκριμένο look να μοιάζει overdone, ωστόσο το 1997 το french twist και το σκουρόχρωμο κόκκινο κραγιόν, έκαναν αυτήν την εμφάνιση της Kidman μία από τις πιο αγαπητές στο κόκκινο χαλί. 
Halle Berry (2002)
Η εμφάνιση της Berry εκείνη τη χρονιάς έπεισε πολλές γυναίκες να τολμήσουν να κόψουν τα μαλλιά τους σε ένα trendy pixie. Το eye look της σε bronze τόνους και τα glossy ροζ χείλη της, που έρχονταν σε αντίθεση με το boy-ish κούρεμά της, ολοκλήρωναν υπέροχα το look.
Charlize Theron (2004)
Το έντονο spray tan, τα λεπτά φρύδια και τα glossy χείλη της Charlize αποτελούν τρανό παραδειγμά των τάσεων ομορφιάς της δεκαετίας του 2000.
Jessica Chastain (2013)
Η Chastain ήταν η επιτομή του Old Hollywood glamour, συνδυάζοντας τους λαμπερούς κυματισμούς στα μαλλιά της με κατακόκκινο κραγιόν.
Lupita Nyong'o (2014)
Πρόκειται για μία από τις πιο iconic εμφανίσεις της Lupita. Το ονειρικό θαλασσί φόρεμά της, σε συνδυασμό με το princess-like updo της, την έκανε να μοιάζει με μια σύχρονη Σταχτοπούτα. 
Zendaya (2015)
Έχοντας τα μαλλιά της σε cornrows, η Zendaya εκτός απ' το ότι έδειχνε υπέροχη, ξεκίνησε τη συζήτηση περί ρατσιμού στο κόκκινο χαλί, ύστερα από τα αρνητικά σχόλια της δημοσιογράφου του E!, Giuliana Rancic, για το χτένισμά της.  "Άκουσα για τα σχόλια μέσω του Twitter, και η πρώτη μου αντίδραση ήταν να θυμώσω. Έπειτα συνειδητοποίησα πως δεν έχει να κάνει με εμάς. Ήταν μια μικρή γεύση της γενικής παρανόησης για μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων», είχε πει τότε η Zendaya.
Charlize Theron (2017)
Η Charlize Theron απέδειξε πως η χαμηλή αλογοουρά μπορεί πολύ εύκολα να σταθεί σε τελετή βράβευσης, όταν συνδυάζεται με εντυπωσιακά σκουλαρίκια και λαμπερό μακιγιάζ.
Emma Stone (2017)
Τα τελευταία χρόνια η Emma Stone κάνει ολοένα και πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις. Μία από τις πιο δυνατές της χρονιές στο κόκκινο χαλί ήταν το 2017, όταν κέρδισε το βραβείο της Καλύτερης Ηθοποιού για το ρόλο της στην ταινία La La Land. Εκεί ήταν που ξεκίνησε να παίρνει περισσότερα ρίσκα στον τομέα ομορφιά, επιλέγοντας ένα μονόχρωμο makeup look σε χάλκινες-κόκκινες αποχρώσεις.