X

Nightlife Cool | Τα makeup looks στο SS23 show του οίκου Valentino είχαν κάτι από Studio 54

Οι beauty λεπτομέρειες που ξεχώρισαν από το party του Pierpaolo Piccioli.

Διάσημα it girls και A-list celebrities -ανάμεσά τους οι Anne Hathaway και Rosie Huntington-Whiteley- συγκεντρώθηκαν χθες, 25 Ιανουαρίου 2023, στο Pont Alexandre III για να δουν τη νέα συλλογή του οίκου Valentino για τη σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2023 in action. 

Με τη Le Club Couture συλλογή του, ο Pierpaolo Piccioli θέλησε να παρουσιάσει "την ενέργεια, τον ήχο και την αίσθηση της υψηλής ραπτικής", όπως έγραψε στο Instagram. "Μια διεύρυνση της φαντασίας, ένας χώρος πέρα από τη λογική", αναφέρει άλλη ανάρτηση του οίκου. Το όραμά του αυτό πήρε σάρκα κι οστά, μέσω fluffy γιακάδων, ανδρόγυνων κοστουμιών, 3D floral appliqués, σχεδόν θεατρικών αξεσουάρ και κοντών -όχι μόνο mini, αλλά και micro- hemlines. 

Makeup

Ο έντονος, κραυγαλέος χαρακτήρας της συλλογής ενέπνευσε την lead makeup artist Pat McGrath να δημιουργήσει disco-ready looks, που έμοιαζαν να αντλούν έμπνευση από το Studio 54: Το έντονο φούξια ρουζ, τα δραματικά feline wings, τα glossy μαύρα, αλλά και μεταλλικά ασημί χείλη και τα πολύχρωμα φρύδια ήταν τα κυρίως πιάτα του makeup menu, συνοδευόμενα πάντα από φυσική, "διάφανη" επιδερμίδα για την οποία είναι γνωστή η Dame McGrath.

Hair

Τα μαλλιά ήταν το πιο μίνιμαλ κομμάτι του show με τον θρυλικό hair artist Guido Palau να ολοκληρώνει τις εμφανίσεις των μοντέλων με λαμπερά, natural looking hair looks, εστιάζοντας κατά κύριο λόγο την προσοχή του στη φυσική υφή των μαλλιών.

Μερικά από τα κυριότερα χτενίσματα, που παρέλασαν στο catwalk, ήταν τα sleek, χαμηλά buns, τα κομψά κοντά cuts, οι φυσικοί κυματισμοί και τα πιο edgy pixie cuts, ολοκληρώνοντας με μεγάλη επιτυχία τα party looks του Piccioli.