X

10 εντολές για όμορφο χρώμα στα μαλλιά

Έτσι θα έχετε πάντα λαμπερό όμορφο χρώμα στα μαλλιά σας.

Όταν το χρώμα των μαλλιών είναι καλό, είναι πλούσιο και υπέροχο – σαν τα μαλλιά που βλέπετε στις διαφημίσεις. Όταν το χρώμα των μαλλιών είναι κακό είναι καταστροφικό για τη συνολική εικόνα τους. Να πώς θα βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας θα ανήκουν στην πρώτη κατηγορία.

1. Κάντε σωστή προετοιμασία

Η ψαλίδα θα δείχνει πιο έντονη με τις ανταύγειες, γι’ αυτό κουρέψου πριν τη βαφή.

Είναι επίσης καλύτερο να λούσεις τα μαλλιά σας το βράδυ πριν τη βαφή – τα πολύ καθαρά ή πολύ λερωμένα μαλλιά μπορεί να επηρεάσουν την τελική απόχρωση.

Όταν πηγαίνετε στο κομμωτήριο, φτιάξτε τα μαλλιά σας στο συνηθισμένο σου στιλ ώστε ο κομμωτής να μπορεί να έχει μια ακριβή αίσθηση του πώς θέλετε να είναι.

2. Γνωρίστε τον εαυτό σας

Όσο παράξενο και αν ακούγεται, όταν έχει να κάνει με τη βαφή των μαλλιών θα πρέπει να είστε ο εαυτός σας.

Αν είστε ανοιχτόχρωμη, μην αναζητάτε έμπνευση από τη Salma Hayek.

Και αν είστε σταράτη, ποτέ δεν θα πετύχετε το ξανθό της Scarlett Johansson, ανεξάρτητα από το πόσο ντεκαπάζ θα κάνετε.

Το χλωμό και το ροδαλό δέρμα δείχνει καλύτερο με ξανθά ή ανοιχτά καστανά μαλλιά, ενώ εκείνες που έχουν μέτρια προς σκούρα επιδερμίδα με κίτρινους ή χρυσούς τόνους θα πρέπει να επιλέξουν ένα πιο χάλκινο καστανοκόκκινο και σκούρα καστανά.

Η υφή των μαλλιών σας είναι επίσης ένας παράγοντας. Ο γενικός κανόνας είναι πως τα σπαστά μαλλιά μπορούν να αντέξουν πέντε ή έξι τόνους, αν όμως τα μαλλιά σας είναι εντελώς ίσια προτιμήστε ένα πιο ομοιόμορφο χρώμα – οι ανταύγειες θα δείχνουν πολύ χτυπητές.

3. Φροντίστε να μην ξεμείνετε

Ένα κουτί βαφής μπορεί να μην αρκεί. Αν τα βάφετε στο σπίτι και τα μαλλιά σας είναι πιο μακριά από τους ώμους σας, αγοράστε δύο συσκευασίες για να μην καταλήξετε με ένα παράξενο εφέ ombre.

4. Τυλίξτε τα

Αφού εφαρμόσετε το χρώμα, σκεπάστε τα μαλλιά με πλαστική μεμβράνη – και ένα σκουφάκι μπάνιου κάνει τη δουλειά. Αυτό δεν βοηθάει μόνο το χρώμα να εισχωρήσει καλύτερα, αλλά εμποδίζει τη βαφή να βάψει το μέτωπό – και το νιπτήρα του μπάνιου.

5. Μάθετε πώς να εξηγείτε αυτό που θέλετε

Ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να κάνετε  σαφείς τις προτιμήσεις των μαλλιών σας στο κομμωτήριο είναι να δείχνετε μια φωτογραφία με το χρώμα που σας αρέσει. Να ξέρετε όμως πως αυτό είναι απλά μια αφετηρία – ο κομμωτής σας θα προσαρμόσει (και έτσι πρέπει) το χρώμα στην επιδερμίδα σας.

Και εκτός κι αν έχεις πτυχίο κοσμητολογίας, δεν είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε την φρασεολογία του κομμωτηρίου. Αφήστεε τα "caramel” και τα "buttery”. Καλύτερα περιγράψτε αυτό που θέλετε σαν να το λέγατε σε μια φίλη ("ανταύγειες που να δείχνουν φυσικές και δεν θα φαίνονται πολύ”, για παράδειγμα).

6. Πηγαίνετε με το μαλακό

Όπως σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής ή σε μια νέα σχέση, τα ξανθά μαλλιά δείχνουν καλύτερα αν φτάσετε σιγά σιγά προς την απόχρωση που επιθυμείτε. Αν από το σκούρο καστανό της Michelle Obama το πας στο ξανθό της Donatella μέσα σε ένα βράδυ, θα καταστρέψετε τα μαλλιά σας. Μην ανοίγετε περισσότερο από δύο τόνους το χρώμα της βάσης σας ή τέσσερις με πέντε τόνους τις ανταύγειες σε κάθε βαφή. Για να επιτύχετε ένα ξανθό όμορφο χρώμα στα μαλλιά χρειάζονται συνήθως τέσσερις με έξι βαφές. Αν το πάτε πιο γρήγορα μπορεί να κάψετε τα μαλλιά σας – και τα καμμένα μαλλιά δείχνουν άθλια με οποιοδήποτε χρώμα.

7. Διορθώστε το

Αν ελπίζετε σε ένα ξανθό της φράουλας αλλά καταλήξατε φλογερή κοκκινομάλλα, μπορείτε να μαλακώσετε το χρώμα απλώνοντας ένα βαθύ conditioner ενώ τα μαλλιά είναι νωπά.

Μετά, τυλίξτε τα με πλαστική μεμβράνη και μια ζεστή πετσέτα.

Δέκα λεπτά αργότερα, βγάλτε την πετσέτα και τη μεμβράνη, στεγνώστε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι, αφήστε τη μάσκα άλλα δέκα λεπτά και μετά λουστείτε και βάλτε conditioner.

Αν το χρώμα εξακολουθεί να είναι χάλια, επισκεφθείτε έναν επαγγελματία.

8. Αποφύγετε ό,τι τα καταστρέφει

Και τα μαλλιά έχουν τους εχθρούς τους: υπερβολικό styling θερμότητας, χλώριο, υπερβολικό λούσιμο και ο ήλιος. (Φανταστείτε πόσο υπέροχες θα φαίνονταν οι ανταύγειες αν ζούσατε σε ένα ιγκλού.)

Αν τα μαλλιά σας πρασινίσουν ή πάρουν χάλκινη απόχρωση, λουσθείτε μια φορά την εβδομάδα με ένα σαμπουάν με σκούρο μοβ χρώμα. Και αποφύγετε την περαιτέρω βλάβη περνώντας τα μαλλιά σας με conditioner πριν πάτε στην πισίνα ή στην παραλία.

Αν τα μαλλιά σας γίνουν ξηρά και εύθραυστα από την πολλή χρήση προϊόντων styling, δοκιμάστε μία μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Για λεπτά μαλλιά, σας προτείνουμε μάσκα με εκχυλίσματα jojoba και shea butter, που ενυδατώνει χωρίς να βαραίνει τα μαλλιά.

Για μέτρια ως χοντρή τρίχα, δοκιμάστε μια σούπερ πλούσια φόρμουλα. Αν δεν δουλέψουν, ζητήστε από τον κομμωτή σας μια θεραπεία λάμψης.

9. Παρατείνετε τα αποτελέσματα

Το ξέρετε ότι τα μαλλιά σας είναι υπέροχα και λαμπερά και πράγματι δείχνουν τέλεια μετά τη βαφή. Λοιπόν, υπάρχει τρόπος να κρατήσετε τη λάμψη για περισσότερο. Όσο προφανές κι αν ακούγεται, χρησιμοποιήστε σαμπουάν που προστατεύουν το χρώμα και μην αμελείτε το conditioner. Τα ενυδατωμένα μαλλιά αντανακλούν καλύτερα το φως. Επίσης, να χρησιμοποιείτε προϊόντα styling με σιλικόνη όταν τα μαλλιά είναι νωπά και μετά στεγνώστε τα φυσικά ή με το πιστολάκι.

10. Καλύστε σωστά τα γκρίζα

Αρχίζει αθώα: τη μία στιγμή βλέπετε μια άσχετη ασημένια τρίχα στον κρόταφό σου και την επόμενη, έχετε κλειδωθεί στην τουαλέτα, με δάκρυα στα μάτια καθώς ανακαλύπτετε περισσότερες απ’ όσες μπορείτε να μετρήσετε.

Προτού η κατάσταση ξεφύγει από τα χέρια σας, δοκιμάστε μία ημιμόνιμη βαφή (η οποία θα καλύψει τα γκρίζα) σε όλα τα μαλλιά. Για να καλύψετε τα γκρίζα ανάμεσα στις βαφές, αναζητήστε στα είδη καλλυντικών και βαφών ένα ειδικό "στιλό” που βγάζει υγρό χρώμα.

Πηγή: Shape.gr