X

Τα 3 μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι γυναίκες με λεπτά μαλλιά

Μάθετε ποια είναι ώστε να μην τα επαναλάβετε.

Αν έχετελεπτά μαλλιά, ανακαλύψτε ποια είναι τα μεγαλύτερα λάθη που πιθανότατα κάνετε και δυναμιτίζετε κάθε σου προσπάθεια για καλοχτενισμένα μαλλιά με όγκο, σύμφωνα με celebrity stylist George Papanikolas.

Το λάθος: Η ποσότητα προϊόντων

Πιθανότατα χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα προϊόντων styling. "Μια μικρή δόση ενός προϊόντος που ανασηκώνει τις ρίζες ή/και δίνει όγκο μπορεί να αλλάξει την όψη των μαλλιών σου" λέει ο Papanikolas. Όταν βάζετε ένα προϊόν, ξεκινήστε μειώνοντας τη συνιστώμενη ποσότητα στο μισό. Μπορείτε πάντα να βάλετε λίγο περισσότερο αν χρειάζεται. Αν όμως χρησιμοποιήσετε πάρα πολύ, θα βαρύνει τα μαλλιά σας και θα δείχνουν λαδωμένα. Και το λάθος αυτό δεν ισχύει μόνο για τα προϊόντα styling – μπορεί να φορτώνετε τα μαλλιά σας και με τα προϊόντα φροντίδας. Σύμφωνα με τον hair stylist, στα λεπτά μαλλιά μπορείτε να παραλείπετετο conditioner ή να βάζετε μια ελάχιστη ποσότητα στις άκρες, όχι όμως ψηλότερα στην τρίχα. "Εάν βάλετε conditioner προς τις ρίζες τα μαλλιά βαραίνουν και δείχνουν εντελώς άνευρα".

Το λάθος: Ο τρόπος που στεγνώνετε και χτενίζετε τα μαλλιά σας

Η τεχνική που χρησιμοποιείς όταν στεγνώνετε τα μαλλιά σας μπορεί να βελτιώσει ή να καταστρέψει την εικόνα τους. "Σηκώστε με μια στρογγυλή βούρτσα τις ρίζες καθώς στεγνώνετε τα μαλλιά για έξτρα όγκο" είναι το tip του Papanikolas.

Το λάθος: Το κούρεμά σας μπορεί να μη σας βοηθάει

Τέλος, ο Papanikolas προσθέτει πως ακόμη κι να τα κάνετε όλα σωστά, το κούρεμά σας θα μπορούσε να χαλάει την εικόνα των μαλλιών σας. "Για να αναδειχτούν τα λεπτά μαλλιά θα πρέπει να φτάνουν μέχρι το ύψος των ώμων ή και λίγο ψηλότερα, ώστε να έχουν όγκο και σχήμα. Αν τα μακρύνετε περισσότερο θα μοιάζουν πιο λίγα, το ίδιο και να τα κόβετε ντεγκραντέ".

Πηγή: Shape.gr