X

Αλεξάνδρα Αβράμη | Η Ελληνίδα μπαλαρίνα με την εντυπωσιακή καριέρα στο εξωτερικό αποκαλύπτει τα μυστικά της για λαμπερή επιδερμίδα

Η Αλεξάνδρα Αβράμη μίλησε στο harpersbazaar.gr και αποκάλυψε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας της.

Είτε έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία κλασική παράσταση, είτε διδάσκει χορό σε μία μικρή αίθουσα, μια μπαλαρίνα θα πρέπει πάντα να δείχνει κομψή και περιποιημένη. Το έντονο μακιγιάζ, το λεγόμενο stage makeup, που καλείται να έχει, σε συνδυασμό με τα έντονα φώτα της σκηνής και τον ιδρώτα, τείνουν να φράζουν τους πόρους και να προκαλούν λιπαρότητα και ακμή. Αυτός είναι ο λόγος που η περιποίηση της επιδερμίδας αποδεικνύεται πως είναι εξίσου σημαντική με την καθημερινή προπόνηση για την τελειοποίηση μιας χορευτικής ρουτίνας. 

Η Αλεξάνδρα Αβράμη, η Ελληνίδα μπαλαρίνα που έχει χορέψει ακόμα και με το American Ballet Theatre στη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, μίλησε στο harpersbazaar.gr και αποκάλυψε τη skincare ρουτίνα που ακολουθεί καθημερινά προκειμένου να διατηρεί αψεγάδιαστη και λαμπερή την επιδερμίδα της:

Η skincare ρουτίνα της

Η Αλεξάνδρα αποδίδει την αψεγάδιαστη επιδερμίδα της στην υγιεινή διατροφή που ακολουθεί. "Όσο πιο προσεγμένη είναι η διατροφή μας, τόσο περισσότερο απολαμβάνουμε τα πολλαπλά οφέλη της", εξηγεί. Από την κουζίνα της δεν λείπουν ποτέ τα εσπεριδοειδή που είναι πλούσια σε βιταμίνη C, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο προάγει την παραγωγή κολλαγόνου μειώνοντας την εμφάνιση ρυτίδων και τη λιπαρότητα της επιδερμίδας. Στο ψυγείο της συναντά κανείς επίσης λαχανικά με κόκκινο χρώμα, όπως οι ντομάτες,  που περιέχουν καροτενοειδές λυκοπένιο, το οποίο βοηθά το σώμα να απαλλαγεί από τις ελεύθερες ρίζες. Σημαντική θεωρεί επίσης την επαρκή κατανάλωση νερού, τον καλό ύπνο, που συμβάλλει στην ανάπλαση των κυττάρων, τη γυμναστική και φυσικά τη σωστή περιποίηση του προσώπου. 

Στην καθημερινότητά της off stage αποφεύγει το μακιγιάζ και επιλέγει ένα all natural look, που επιτρέπει στην επιδερμίδα της να αναπνέει. Η αποχή της από το μακιγιάζ δεν συνεπάγεται όμως την περιφρόνηση της περιποίησης του προσώπου:

Πρωινή περιποίηση

Πρώτο βήμα κάθε skincare ρουτίνας, που σέβεται τον εαυτό της, είναι ο σωστός καθαρισμός του προσώπου. "Ζώντας σε μεγαλουπόλεις όπως η Νέα Υόρκη και η Ρώμη, η επαφή με τους ρύπους και την σκόνη είναι αναπόφευκτη", συνεχίζει. Ο σχολαστικός καθαρισμός της επιδερμίδας της με άφθονο νερό και ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου με βιταμίνες αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πρωινής ρουτίνας ομορφιάς της, καθώς έτσι εκτός από τους ρύπους και το μακιγιάζ, απομακρύνεται και το σμήγμα. Στη συνέχεια, όπως μας είπε, σκουπίζει το πρόσωπό της με πολύ απαλές ταμποναριστές κινήσεις για να μην προκληθούν ερεθισμοί, χρησιμοποιώντας πάντα μια καθαρή πετσέτα, για τη αποφυγή τυχόν μολύνσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας της δεν θεωρείται ποτέ ολοκληρωμένη πριν τη χρήση μιας κρέμας ημέρας με SPF, καθώς γνωρίζει πολύ καλά πως η καθημερινή έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία χωρίς προστασία, ευθύνεται για το 80% των σημαδιών γήρανσης στην επιδερμίδα. 

Βραδινή περιποίηση

Η βραδινή περιποίηση του προσώπου της βασίζεται στη σωστή αφαίρεση -τυχόν- μακιγιάζ, αλλά και στον επαρκή καθαρισμό της επιδερμίδας από τους ρύπους που συσσωρεύτηκαν στην επιφάνειά της κατά τη διάρκεια της μέρας. "Δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να μένει το μακιγιάζ στο πρόσωπό για πολλές ώρες. Προσωπικά δίνω μεγάλη προσοχή στην αφαίρεση του, χρησιμοποιώντας μία λοσιόν καθαρισμού". Η skincare ρουτίνα της ολοκληρώνεται και πάλι με την επαρκή ενυδάτωση της επιδερμίδας με μια κρέμα νυκτός ή έναν ορό πλούσιο σε βιταμίνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία ή δύο φορές την εβδομάδα, η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας της, εμπλουτίζεται με ένα ακόμα βήμα, την απολέπιση, με την οποία απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της.

Ποια είναι η Αλεξάνδρα Αβράμη;

Η Αλεξάνδρα μεγάλωσε στα Γιαννιτσά και ήδη από την ηλικία των 4, όπου πήγε στο πρώτο της μάθημα μπαλέτου, ήξερε πολύ καλά με τι ήθελε να ασχοληθεί στη ζωή της. Οι pointe της την οδήγησαν στη Νέα Υόρκη, όπου σπούδασε στις µεγαλύτερες επαγγελµατικές σχολές χορού του κόσµου, την American Βallet Τheatre και την Joffrey Ballet School

Ως χορεύτρια κλασικού µπαλέτου, τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί µε πολλούς σηµαντικούς χορογράφους της Νέας Υόρκης, κάνοντας εμφανίσεις σε σπουδαία θέατρα και σκηνές της Αµερικής. To αποκορύφωµα της καριέρας της ήταν η συνεργασία της µε το American Ballet Theatre στη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, όπου χόρεψε πλάι στην Diana Vishneva.

Σήμερα διδάσκει μπαλέτο, αλλά και τη μέθοδο γυμναστικής της Mary Helen Bowers, Ballet Beautiful®, η οποία συνδυάζει το µπαλέτο µε τη γυµναστική µε στόχο την ενδυνάµωση και τη γράµµωση των µυών, διατηρώντας µια λεπτή και κοµψή φιγούρα, όπως των µπαλαρινών. Στη λίστα με τους διάσημους μαθητές της συναντάμε διάσημα ονόματα του Hollywood, όπως οι Lily Aldridge, Gigi Hadid, Alexa Chung, Romee Strijd, Miranda Κerr και Natalie Portman.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ