X

An Oriental Dream | Τα 10 καλύτερα ανατολίτικα αρώματα για το φθινόπωρο

Ανακαλύψτε τη νέα αρωματική υπογραφή σας για φέτος το φθινόπωρο μέσα από τις δημιουργίες των πιο διάσημων οίκων.

Η κανέλα, η βανίλια, το μαύρο πιπέρι, το γαρίφαλο, το θυμίαμα, το κεχριμπάρι, το σανταλόξυλο, ο καφές και η σοκολάτα είναι μόνο μερικές από εκείνες τις μυρωδιές, που έχουν τη μαγική ικανότητα να μας μεταφέρουν νοητά κατευθείαν στην Ανατολή, στις χώρες των μπαχαρικών και του μυστηρίου.

Διαβάστε Επίσης

Τα ανατολίτικα γυναικεία αρώματα με νότες μπαχαρικών έχουν φανατικό κοινό παρά τη "βαριά" εσάνς τους, λόγω της υπέροχης "ζεστασιάς" και του αισθησιασμού, που εκπέμπουν, αλλά και της εξαιρετικά μεγάλης διάρκειάς τους στο δέρμα. Ιδανικά για τους πιο κρύους μήνες του χρόνου, αλλά και για επίσημες βραδινές εκδηλώσεις, δεν πρέπει να λείπουν από καμία perfume wardrobe.

Ανακαλύψτε παρακάτω τα καλύτερα ανατολίτικα γυναικεία αρώματα και βρείτε εκείνο που θα σας συνοδεύσει στις φθινοπωρινές σας περιπέτειες: 

Director's Choice | Τα ωραιότερα ανατολίτικα γυναικεία αρώματα 

Sì Eau De Parfum, Giorgio Armani
Στο Sì Eau De Parfum το φραγκοστάφυλο φλερτάρει με δύο τύπους αισθησιακής βανίλιας ενώ το τριαντάφυλλο, εμπλουτισμένο με νότες από φρέζια, αναμειγνύεται κομψά για να φέρει στο προσκήνιο μια ανεπαίσθητη αίσθηση από πατσουλί. Μια νότα από ξανθό, κεχριμπαρένιο ξύλο και έντονο orcanox αποκαλύπτει μια αισθησιακή και ζεστή πτυχή που δίνει στο άρωμα μια εξαιρετική λεπτότητα.
Mumbai Noise Eau de Parfum, Byredo (atticadps.gr/eshop)

Αυτή η αρωματική δημιουργία του οίκου Byredo είναι γεμάτη αντιθέσεις: Οι πλούσιες νότες από ζεστά ξύλα και amber, που αναμειγνύονται με την αριστοκρατική αρτεμισία, το δέρμα, τον πικρό καφέ και τα γλυκά tonka beans είναι σίγουρο πως θα σας ταξιδέψουν νοητά στην Ανατολή.

La Nuit Trésor à la Folie Eau De Parfum, Lancôme
Αισθησιακό και ταυτόχρονα μυστηριώδες, το La Nuit Trésor à la Folie Eau De Parfum συνδυάζει το ροζ πιπέρι, το περγαμόντο, το αχλάδι και το κόκκινο φραγκοστάφυλλο με το κόκκινο τριαντάφυλλο, την αισθησιακή βανίλια και το μοσχοκάρυδο.
Oud & Spice Eau de Parfum, Acqua di Parma (atticadps.gr)
Σε αυτό το ανατολίτικο άρωμα του οίκου Acqua di Parma, το πλούσιο άρωμα του oud ενισχύεται από ζωηρές και λαμπερές νότες εσπεριδοειδών πριν απογειωθεί χάρη στο συνδυασμό του με νότες από μπαχαρικά της Ανατολής, όπως η κανέλα και το γαρύφαλλο. Το λαμπερό περγαμόντο και το ζωηρό ροζ πιπέρι χαρίζουν έναν τόνο ζωντάνιας στη σύνθεση, ενώ το raspberry προσθέτει μια εθιστική και γλυκιά νότα. 
Portraits Clandestine Clara Eau de Parfum, Penhaligon's (atticadps.gr)
Oriental και ξυλώδες, το Portraits Clandestine Clara Eau de Parfum είναι σίγουρα ένα από τα πιο πολυτελή αρώματα της λίστας. Το πλούσια γλυκό μύρο δημιουργεί ένα ασυνήθιστο άρωμα στην κορυφή. Ένα ίχνος πούδρας από τη λεπτή -σαν αμύγδαλο- μυρωδιά του tonka, έρχεται σε αντίθεση με τον εθιστικό ξυλώδη χαρακτήρα του ελαίου κυπριόλης.
Volutes Eau de Parfum, Diptyque (atticadps.gr)
Ο καπνός "παντρεύεται" με την αύρα της θάλασσας και μαζί κλείνονται μέσα στο μπουκάλι του Volutes Eau de Parfum, όπου συνυπάρχουν το μέλι, τα αποξηραμένα φρούτα, το μύρο, το σαφράν, το ροζ και το μαύρο πιπέρι.
Opium Eau De Toilette, Yves Saint Laurent
Μέχρι σήμερα το Opium Eau De Toilette θεωρείται ένα από τα πιο πικάντικα και δυναμικά γυναικεία αρώματα χάρη στον μεθυστικό συνδυασμό βανίλιας, μανταρινιού, μύρου και κεχριμπαριού στη σύνθεσή του.
Black Orchid Eau De Parfum, Tom Ford
Aισθησιακό, μοντέρνο και διαχρονικό, το Black Orchid Eau De Parfum με νότες από γιασεμί, μανταρίνι, μπαχάρια, ορχιδεά, κεχριμπάρι και σοκολάτα είναι δικαίως ένα από τα best selling αρώματα του οίκου  Tom Ford.
Black Sugar Eau De Toilette, KORRES (στα φαρμακεία)

Νότες μαύρης ζάχαρης συνδυάζονται με την αίσθηση πούδρας του κρίνου, τις ξυλώδεις πινελιές της βιολέτας και τις ζεστές, πλούσιες νότες της καραμέλας δημιουργώντας ένα διακριτιά γλυκό, oriental αρωματικό αποτέλεσμα στο Black Sugar Eau De Toilette της KORRES. 

Magnificent Gold Eau de Parfum, Yves Saint Laurent
Στο Magnificent Gold της Le Vestiaire De Parfums, Collection Orientale, το hero συστατικό είναι το φωτεινό λευκό oud που φωτίζει ένα κομψό στικ βανίλιας, ενώ σε συνδυασμό με το σαφράν, το σανδαλόξυλο και το ροζ πιπέρι δημιουργεί ένα πικάντικο και ταυτόχρονα γλυκό αρωματικό αποτέλεσμα.