X

5 οροί που μειώνουν αποτελεσματικά τη λιπαρότητα στο πρόσωπο

Με τη δύναμη του σαλικυλικού οξέος.

Δεν είναι τυχαία ένα από τα αγαπημένα συστατικών των δερματολόγων για λιπαρές και ακνεϊκές επιδερμίδες. Το σαλικυλικό οξύ, το οποίο ανήκει στην ομάδα των β- υδροξυ-οξέων (ΒΗΑ) είναι πραγματικά "θαυματουργό". Είναι κυρίως γνωστό για την ικανότητά του να απομακρύνει τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας, αλλά και την ευκολία με την οποία διαπερνά τους πόρους, απελευθερώνοντας το παραπανίσιο σμήγμα. Αυτή η διττή απολεπιστική του δράση διατηρεί υπό έλεγχο την έντονη λιπαρότητα, ενώ παράλληλα μειώνει τις ατέλειες κι αποτρέπει τη δημιουργία νέων μαύρων στιγμάτων και ακμής.

Ακολουθούν οι καλύτεροι οροί με σαλικυλικό οξύ, που αξίζει να εντάξετε στη ρουτίνα σας αν έχει λιπαρή ή ακνεϊκή επιδερμίδα, για να απολαύσετε τις ευεργετικές του ιδιότητες:

Director's Choice | Οι 5 καλύτεροι οροί με σαλικυλικό οξύ

Age Bright Clearing Serum, Dermalogica (sephora.gr)
Το AGE Bright Clearing Serum έχει σχεδιαστεί για να συνδυάζεται ιδανικά με το φυσικό μικροβίωμα της επιδερμίδας για τη μείωση και την πρόληψη των ατελειών σε ενήλικες επιδερμίδες. Τα συστατικά του συμπλέγματος AGE Bright, όπως η βιταμίνη B3 ή ακόμα και το λευκό μανιτάρι shiitake, προσφέρουν ομοιόμορφο αποτέλεσμα, "καθαρίζουν" την επιδερμίδα και αποκαθιστούν τη λάμψη της.
Salicylic Acid 2% Solution, The Ordinary (sephora.gr)
Κατάλληλο για κάθε τύπο επιδερμίδας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι επιρρεπείς στην εμφάνιση ερεθισμών και ατελειών, το Salicylic Acid 2% Solution απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που φράζουν τους πόρους, αφήνοντας την επιδεμρίδα πιο λεία και με λιγότερα σπυράκια.
Effaclar Serum Ultra Concentrated, La Roche-Posay (στα φαρμακεία)
Η ιδανική ισορροπία μεταξύ απολεπιστικής και καταπραϋντικής δράσης, το Εffaclar Serum χάρη στην περιεκτικότητά του σε σαλικυλικό οξύ και νιασιναμίδη, εξυγιαίνει τους πόρους και μέρα με τη μέρα, διορθώνει τις επίμονες ατέλειες και τα σημάδια.
Blemish + Age Defense, SkinCeuticals (skinceuticals.gr)
Αυτός ο ορός συνδυάζει 2% διοϊκό οξύ με μια βέλτιστη σύνθεση alpha- και beta-υδροξυ-οξέων, πετυχαίνοντας έτσι πρόληψη σχηματισμού ακμής, ελαχιστοποίηση των ατελειών και μείωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων. 
Vinopure Blemish Control Salicylic Serum, Caudalie (στα φαρμακεία)
Εμπλουτισμένο με σαλικυλικό οξύ για την αποσυμφόρηση και σύσφιξη των πόρων, και νιασιναμίδη για την εξομάλυνση του τόνου της επιδερμίδας, το Vinopure Blemish Control Salicylic Serum αποτελεί εξαιρετική προσθήκη στη ρουτίνα της ακνεϊκής επιδερμίδας.