Οι αρχιτέκτονες εσωτερικών χώρων Philippe Thelin και Thierry Gonzal μεταμόρφωσαν το διαμέρισμα όπου έμενε κάποτε η Paloma Picasso στο Μαρέ σε ένα σύγχρονο σπίτι υψηλής αισθητικής.
T ο διαμέρισμα βρίσκεται σε ένα ιστορικό κτίριο του 18ου αιώνα, λίγα βήματα από την Place des Vosges. Ο ιδιοκτήτης αμέσως μόλις το απέκτησε εμπιστεύτηκε την ανακαίνισή του στους αρχιτέκτονες εσωτερικών χώρων Philippe Thelin και Thierry Gonzal καθώς μοιράζεται μαζί τους την ίδια άποψη για την υψηλή αισθητική.
Οι interior designers ανέθεσαν στους καλύτερους τεχνίτες του Παρισιού την ανακαίνιση όλων των κλασικών αρχιτεκτονικών στοιχείων. Παρκέ, μπουαζερί, κουφώματα και πόρτες, γύψινα και επιχρυσωμένες λεπτομέρειες ανακαινίστηκαν με σεβασμό στην ιστορία του κτιρίου. Παράλληλα, διατήρησαν ως έχει το μπαρόκ ντεκόρ σε ένα από τα σαλόνια και στην κουζίνα. Μια πρόσφατη πτέρυγα στο ισόγειο, που είχε πρόσβαση μόνο από τον κήπο, συνδέθηκε με το κτίριο με μια σύγχρονη, συρόμενη πόρτα, ενώ δύο μοντέρνες σουίτες κατέλαβαν όλη την έκταση του ορόφου.
Η διακόσμηση διαμορφώθηκε στο vintage στυλ από το 1940 μέχρι το 1980, ένα στυλ το οποίο ξεχωρίζουν ο Philippe και ο Thierry και έχουν ειδικευθεί επάνω σε αυτό. Τολμηροί στις επιλογές τους, επινόησαν συνθέσεις με ανώνυμα αντικείμενα υψηλής αισθητικής και έπιπλα που υπογράφουν μεγάλοι σχεδιαστές του 20ού αιώνα, όπως οι André Arbus, Jean Royère, Maxime Old, Georges Jouve ή Warren Platner.
Στις σουίτες, προτίμησαν ένα ανατρεπτικό αλλά και μοντέρνο ντεκόρ σε μαύρο και λευκό, το οποίο διανθίζεται με ιταλικό design.
Συνδυάζοντας διαφορετικές εποχές και στυλ αλλά και διατηρώντας υψηλή την ποιότητα, οι δύο Γάλλοι δημιουργοί έδωσαν ιδιαίτερη ατμόσφαιρα σε έναν εξαιρετικά κομψό και ωστόσο ζεστό χώρο.