Το νέο ντοκιμαντέρ της Laverne Cox ρίχνει φως στην ιστορία της εκπροσώπησης των τρανσέξουαλ στην οθόνη

Το Disclosure κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 19 Ιουνίου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Με το νέο ντοκιμαντέρ Disclosure, η executive producer Laverne Cox, ο σκηνοθέτης Sam Feder και η παραγωγός Amy Scholder προσφέρουν μια πολύ απαραίτητη και εις βάθος ματιά στην ιστορία της εκπροσώπησης των τρανσέξουαλ στην οθόνη.

Το ντοκιμαντέρ κάνει μια αναδρομή στην εικόνα των τρανς τόσο στον κινηματογράφο όσο και την τηλεόραση, από το 1914 με το A Florida Enchantment μέχρι το 1999 με το Boys Don't Cry και το 2018 με το Pose. Με σχολιασμό από την Cox και τρανς καλλιτέχνες και δημιουργούς, συμπεριλαμβανομένων των Lilly Wachowski, Yance Ford, Mj Rodriguez, Jamie Clayton και Chaz Bono, το Disclosure περιγράφει πόσο μακριά έχουν φτάσει οι ιστορίες των trans, την εξέλιξή τους όλα αυτά τα χρόνια και πώς αντικατοπτρίζουν τις έννοιες της κοινωνίας για το φύλο και σεξουαλικότητα. Μετά την πρώτη πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance 2020, το Disclosure θα είναι διαθέσιμο στο Netflix αυτήν την Παρασκευή, 19 Ιουνίου.

Disclosure | Netflix

Disclosure — from director Sam Feder and producer Laverne Cox — features interviews with MJ Rodriguez, Jamie Clayton, Jen Richards, Lilly Wachowski, Yance Ford, and more in taking a vital and unprecedented look at the history of trans representation across film and TV

Posted by Netflix on Thursday, June 11, 2020

Και δεν μπορούσε να έρθει σε πιο κρίσιμη στιγμή. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα λίγες μόνο ημέρες μετά την κατάργηση της νομοθεσίας από την κυβέρνηση Τραμπ που προστατεύει τους τρανσέξουαλ από τις διακρίσεις στην υγειονομική περίθαλψη, τα τρανσφοβικά tweets της συγγραφέως J.K. Rowling,και τη συνεχόμενη ρατσιστική βία και αστυνομική βιαιότητα που υφίστανται οι τρανς.