Οι πιο ρομαντικές κινήσεις που έχουν κάνει γαλαζοαίματοι για τον έρωτα

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας royal για χάρη του έρωτα; Έως και στην παραίτηση από τον θρόνο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η εβδομάδα, μέσα στην οποία βρίσκεται και η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, είναι ολόκληρη αφιερωμένη στον έρωτα και την αγάπη, καθώς όσοι βιώνουν τα εν λόγω έντονα και τρυφερά συναισθήματα δεν καθησυχάζονται, γιορτάζοντας απλώς μια μέρα. Γιατί είναι γνωστό της πάσης ότι οι ερωτευμένοι βρίσκουν αφορμή να γιορτάσουν οποιαδήποτε στιγμή δίπλα στο αγαπημένο τους ταίρι, με εκείνους που δεν τους συμμερίζονται ιδιαιτέρως να θεωρούν κάτι τέτοιο ακατόρθωτο έως τρελό. Αν όμως, κρίνεται αυτό τρελό, τότε τι να πουν και οι γαλαζοαίματοι, που η κάθε μέρα δίπλα στον σύντροφό τους μοιάζει με παραμυθένια γιορτή;

Και πράγματι, ακολουθώντας τυφλά το καταλυτικό και απείθαρχο αυτό συναίσθημα, αρκετοί royals, τιμώντας τον έρωτα καθημερινά, προέβησαν σε πράξεις όχι μόνο ρομαντικές αλλά και θαρραλέες, φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να θυσιάσουν τον βασιλικό τους τίτλο στον βωμό της ακατανίκητης δύναμης του πάθους. Παρόλο που οι περισσότερες δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης των βασιλικών φαίνονται κάπως προσποιητές, οι παρακάτω ρομαντικές χειρονομίες αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο.

Βασίλισσα Βικτόρια

Οι πιο ρομαντικές κινήσεις που έχουν κάνει γαλαζοαίματοι για τον έρωτα

Η βασίλισσα Βικτόρια έμεινα γνωστή ως η "Χήρα του Ουίνδσορ" αφού δεν απαρνήθηκε ποτέ την αγάπη και αφοσίωση του σύζυγό της, πρίγκιπα Αλβέρτου, ακόμα και μετά τον πρόωρο θάνατο του. Έχοντας ζήσει έναν παθιασμένο γάμο 20 χρόνων, αποκτώντας μάλιστα εννέα παιδιά, ο πρίγκιπας Αλβέρτος απεβίωσε σε ηλικία 42 ετών καθώς προσβλήθηκε από τυφοειδή πυρετό, βυθίζοντας σε μία μακρά περίοδο πένθους την βασίλισσα του. Η Βικτόρια πέθανε 40 χρόνια μετά, χωρίς να αφαιρέσει ούτε ημέρα την πένθιμη ενδυμασία της.

Τσάρος Νικόλας Β’

Τσάρος Νικόλας Β’

Θα ήταν ιστορικά ανακριβές και ατεκμηρίωτο να θεωρήσουμε την σύζυγο του Νικόλαου Β’ της Ρωσίας, Τσαρίνα Αλεξάνδρα, ως μια από τις αιτίες της Ρωσικής Επανάστασης. Όμως, η "απαγορευμένη" αγάπη του Τσάρου προς την Αλεξάνδρα, η οποία βρέθηκε στο στόχαστρο λόγω της γερμανικής καταγωγής της, ήταν τόσο δυνατή που οδήγησε το ζευγάρι σε έναν γάμο κατσαδιασμένο εξ αρχής. Και αυτό γιατί καμία από τις δύο οικογένειας δεν συμφώνησε με την σύναψη αυτού, ενώ μόλις λίγα χρόνια αργότερα έφτασε και η πτώση από τον θρόνο.

Βασιλιάς Εδουάρδος Η’

Βασιλιάς Εδουάρδος Η’

Ο βασιλιάς Εδουάρδος του Ηνωμένου Βασιλείου προέβη στην πιο ρομαντική πράξη που θα μπορούσε να σκεφτεί ποτέ ένας ερωτευμένος royal: παράτησε τα βασιλικά καθήκοντα του θρόνου για να βρεθεί δίπλα στην μοναδική του αγάπη, Wallis Simpson, η οποία είχε ήδη προχωρήσει σε διαδικασίες διαζυγίου από τον δεύτερο γάμο της. Έπειτα από παρέμβαση του Πρωθυπουργού Stanley Baldwin, που έκρινε ακατάλληλη και αντιπαθή στο κοινό την Αμερικανίδα star για την θέση δίπλα στον βασιλιά, ο θείος της βασίλισσας Ελισάβετ επίλεξε να παρατήσει το στέμμα αντί για το αγαπημένο του ταίρι.

Πρίγκιπας Φίλιππος

Πρίγκιπας Φίλιππος

Ρομαντικός και πλήρως αφοσιωμένος στην αγάπη του προς την βασίλισσα Ελισάβετ υπήρξε ο αείμνηστος πρίγκιπας Φίλιππος. Ο Δούκας του Εδιμβούργου στάθηκε στο πλευρό της Αυτού Μεγαλειότης για περισσότερα από 70 χρόνια έγγαμου βίου, εκδηλώνοντας συχνά και διακριτικά την αγάπη του. Μια από τις φορές αυτές, ήταν και η ημέρα του γάμου τους, όπου ο πρίγκιπας Φίλιππος χάραξε ένα ρομαντικό μήνυμα μέσα από την βέρα της αγαπημένος του, το οποίο παραμείνει μέχρι σήμερα απαράβατο μυστικό της βασίλισσας.

Πρίγκιπας Bertil

Πρίγκιπας Bertil

Ο πρίγκιπας της Σουηδίας, πρίγκιπας Bertil αποτελεί βασιλικό παράδειγμα των ερωτευμένων καθώς κατάφερε να διατηρήσει τον δεσμό του με την μη βασιλικής καταγωγής, Lillian May Davies, χωρίς να χρειαστεί να θυσιάσει τον θρόνο του. Το ζευγάρι γνωρίστηκε σε ηλικία 28 ετών σε ένα cocktail party και διατηρούσαν κρυφό δεσμό τρεις δεκαετίες, προτού τελικά παντρευτούν το 1976 και η Lillian γίνει επίσημα πριγκίπισσα του Χάλαντ. Η περίπλοκη ερωτική ιστορία του ζευγαριού οφείλεται στον ανήλικο ανιψιό του Bertil, πρίγκιπα Carl, ο οποίος δεν μπορούσε να αναλάβει χρέη βασιλιά μέχρι την ενηλικίωση του. Ωστόσο, όταν ο Carl ανέβηκε στο θρόνο το 1973, ο 61χρόνος πρίγκιπας Bertil ήταν ελεύθερος να ζήσει φανερά τον ερωτά του με την 58χρόνη τότε Lillian.

Πρίγκιπας William

Kate Middleton

Ο πρίγκιπας William, όντας ιδιαίτερα ρομαντικός στην σχέση του με την Kate Middleton, αναζήτησε να βρει το πιο ξεχωριστό δαχτυλίδι για τον αρραβώνα με την καλή του. Και πράγματι τα κατάφερε. Ο Δούκας του Cambridge χάρισε στην αγαπημένη του ένα μονόπετρο με μπλε ζαφείρι από την συλλογή της μητέρας του, της αείμνηστης πριγκίπισσας Diana.

Πριγκίπισσα Mako της Ιαπωνίας

Πριγκίπισσα Mako

Οι συνταγματικοί κανονισμοί της Ιαπωνίας είναι απόλυτα αυστηροί καθώς προβλέπουν ότι όταν έναν βασιλικός αποφασίσει να παντρευτεί με έναν "κοινό θνητό", θα πρέπει αυτομάτως να απαλλαγεί τόσο από τα βασιλικά καθήκοντα, όσο και από την χρηματοδότη για τα προς το ζην του. Με μεγάλη χαρά και τιμή, η πριγκίπισσα Mako, κόρη του διάδοχου πρίγκιπα Fumihito, ανακοίνωσε το 2017 ότι αποδέχεται τους όρους της απαλλαγής από το στέμμα καθώς επιθυμεί να παντρευτεί τον συμφοιτητής της από το πανεπιστήμιο, Kei Komuro. Το ζευγάρι λόγω ορισμένων καθυστερήσεων δεν έχει παντρευτεί ακόμα, όταν όμως τελέσει το μυστήριο η πριγκίπισσα της Ιαπωνίας θα πρέπει να μάθει να ζει ως κανονικός πολίτης.

Διαβάστε Επίσης