H αγαπημένη συνταγή για κέικ της Meghan Markle σε νέο βιβλίο μαγειρικής για καλό σκοπό

Το αγαπημένο γλυκό της Δούκισσας του Sussex είναι ένα κέικ με ελαιόλαδο και λεμόνια.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Meghan Markle μοιράζεται οδηγίες για μια αγαπημένη συνταγή κέικ ελαιολάδου με λεμόνι, σε ένα νέο βιβλίο μαγειρικής για φιλανθρωπία.

Η Δούκισσα του Σάσεξ βοήθησε στο παρελθόν το Hubb Community Kitchen να κυκλοφορήσει το δικό τους βιβλίο μαγειρικής. Το Σαββατοκύριακο, ο εκδοτικός οίκος Penguin Random House ανακοίνωσε ότι το World Central Kitchen του σεφ José Andrés κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο μαγειρικής και επιβεβαίωσε ότι η Δούκισσα του Sussex, 41 ετών, συνεισφέρει μια δική της συνταγή.

Το κέικ ελαιολάδου με λεμόνι της Meghan θα παρουσιαστεί στο The World Central Kitchen Cookbook: Feeding Humanity, Feeding Hope, που θα κυκλοφορήσει στα ράφια στις 12 Σεπτεμβρίου.

Η Michelle Obama, ο Guy Fieri, ο Emeril Lagasse και η Ayesha Curry συνεισφέρουν επίσης, και όλα τα έσοδα από το βιβλίο θα ωφελήσουν τις προσπάθειες αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης του μη κερδοσκοπικού οργανισμού. "Το βιβλίο μαγειρικής είναι μια μαγευτική συλλογή ιστοριών και συνταγών από διάσημους σεφ, ντόπιους μάγειρες και φίλους της παγκόσμιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, που τροφοδοτεί τις κοινότητες που πλήττονται από φυσικές καταστροφές και ανθρωπιστικές κρίσεις", ανέφερε μια δήλωση στον ιστότοπο του Ιδρύματος Archewell της Meghan Markle και του Πρίγκιπα Χάρι.

"Η Meghan, η Δούκισσα του Sussex είναι περήφανη που συνέβαλε με μια συνταγή". Το κέικ με λεμόνι μπορεί να φαίνεται οικείο, καθώς η Δούκισσα του Σάσεξ το έφτιαχνε στο παρελθόν για μια ειδική περίσταση. Τον Μάρτιο του 2021, η Meghan Markle έστειλε το κέρασμα σε μια ομάδα γυναικών ιδιοκτητριών εστιατορίων στο Σικάγο που συνεργάστηκαν με την World Central Kitchen για να προσφέρουν φαγητό σε όσους είχαν ανάγκη κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σε μια γλυκιά πινελιά, η μη κερδοσκοπική οργάνωση είπε ότι έψησε το κέικ με λεμόνια από τον κήπο της.

Σε μια επιστολή που συνόδευε το γλύκισμα, η Meghan Markle έγραψε: "Μερικές φορές παραβλέπουμε πόσο σημαντικό είναι να εκφράσουμε ευχαριστίες και να δείξουμε εκτίμηση. Ίσως συνειδητοποιήσουμε τώρα περισσότερο από ποτέ ότι οι θεμελιώδεις ανθρώπινες στιγμές, όπως η απόλαυση ενός γεύματος μαζί, μας γεμίζουν με περισσότερα από μόνο φαγητό (ακόμα κι αν αυτό το φαγητό είναι νόστιμο!). Σε αυτό το σημείο, ελπίζουμε να απολαύσετε την προσφορά να ψήσουμε μαζί σας — ένα μικρό δείγμα ευχαριστιών, από το σπίτι μας στο δικό σας. Η ελπίδα μας με αυτή την προσπάθεια είναι να δείξουμε ότι, όταν συμμετέχουμε όλοι, ακόμη και οι πιο μικρές ενέργειες μπορούν να έχουν ένα φαινόμενο κυματισμού", συνεχίζει το σημείωμα, σύμφωνα με τον οργανισμό Archewell.

"Ακόμη και μεμονωμένες ενέργειες μπορούν να επηρεάσουν το σύνολο μας". Η Δούκισσα του Sussex έχει προσωπική σχέση με το Σικάγο, αφού πέρασε τα κολεγιακά της χρόνια στο κοντινό Πανεπιστήμιο Northwestern, όπου έκανε διπλή ειδίκευση στο θέατρο και τις διεθνείς σχέσεις.

Η Archewell συνεργάζεται με την World Central Kitchen από τον Δεκέμβριο του 2020 για να δημιουργήσει θετικές αλλαγές στην κοινότητα. Οι ομάδες συνεργάστηκαν για την κατασκευή τεσσάρων Κοινοτικών Κέντρων Αρωγής σε όλο τον κόσμο και πιο πρόσφατα μοίρασαν γεύματα στην Ουκρανία. Τον Απρίλιο του 2022, ο ιδρυτής του World Central Kitchen, Andrés, μίλησε στο PEOPLE για το τι σήμαινε η φιλία του με τον πρίγκιπα Harry και τη Meghan Markle. "Τους λατρεύω", είπε ο διάσημος σεφ, 53 ετών. "Μπορούσα να περάσω χρόνο μαζί τους, να δουλέψω μαζί τους και είναι πολύ πρακτικοί και γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει στον κόσμο, ποια είναι τα ζητήματα και ποιες είναι οι ανάγκες.

"Για μένα, είναι χαρά να τους αποκαλώ φίλους. Όλη μου τη ζωή προσπαθώ να μάθω τι ακριβώς μας λείπει γιατί υπάρχει ακόμα πείνα; Τι μας λείπει; Πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις ευκαιρίες της καλοσύνης , και πιστεύω ότι με ανθρώπους όπως η Meghan και ο Harry, μπορούμε να τα καταφέρουμε", είπε ο Andres.

Για την Δούκισσα του Sussex, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται σε βιβλίο μαγειρικής. Το 2018, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κυκλοφορία του Together: Our Community Cookbook αφού μαγείρεψε με μια ομάδα γυναικών που υπέφεραν μετά την τραγωδία του Grenfell Tower στο Hubb Community Kitchen. Η Meghan Markle έγραψε τον πρόλογο για τη συλλογή 50 συνταγών και ένα μέρος των εσόδων ωφέλησε τον κοινοτικό χώρο μαγειρικής.