10 φημισμένες ατάκες του Michael Douglas για τη ζωή και το σινεμά

Ο Michael Douglas είναι το τιμώμενο πρόσωπο στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών.

Ο Michael Douglas, στα 78 του χρόνια και με πάνω από 50 χρόνια πορείας στον κινηματογράφο ως ηθοποιός είναι το τιμώμενο πρόσωπο του φετινού Φεστιβάλ των Καννών.

Γιος του Kirk Douglas, σπουδαίου πρωταγωνιστή της χρυσής εποχής του κινηματογράφου, κατάφερε από νωρίς να ξεφύγει από τη σκιά του πατέρα του και να χαράξει τη δική του μοναδική πορεία.

Απασχόλησε το κοινό όχι μόνο για τις σπουδαίες ερμηνείες του, και την έντονη προσωπική του ζωή αλλά και τη συνεχή ακτιβιστική του δράση ως φιλειρηνιστής και πολέμιος των πυρηνικών όπλων.

Μερικές μόνο από τις τεράστιες επιτυχίες στις οποίες πρωταγωνίστησε είναι Wall Street, Ο πόλεμος των Ρόουζ, Βασικό Ένστικτο, Traffic, Κυνηγώντας το πράσινο διαμάντι, Το σύνδρομο της Κίνας, Αποκαλύψεις, Ολέθρια Σχέση, Ant-Man, Το παιχνίδι ενώ στην μικρή οθόνη τον θαυμάσαμε τα τελευταία χρόνια χάρη στις τρεις υπέροχες σεζόν της Μεθόδου Κομίνσκι, της δημοφιλούς σειράς τoυ Netflix.

Αυτές είναι 10 φημισμένες ατάκες του Michael Douglas για τη ζωή και το σινεμά:

"Δεν ήξερα ότι ήμουν φτωχός μέχρι που ξεκίνησα να βγάζω λεφτά".

"Πάντα προσπαθούσα να απλώσω τα φτερά μου ως ηθοποιός και να κάνω πράγματα που είναι διαφορετικά".

"Οι παίκτες ποτέ δεν πεθαίνουν -απλώς δοκιμάζουν την τύχη τους σε ένα άλλο τραπέζι".

"Ο καρκίνος δεν με έριξε στα γόνατα, αλλά με έκανε να πατήσω στα πόδια μου".

"Το πιο δύσκολο πράγμα με τις σεξουαλικές σκηνές είναι ότι όλοι μπορούν να τις κρίνουν. Δεν ξέρω την τελευταία φορά που δολοφόνησες κάποιον ή τίναξες τα μυαλά του στον αέρα, αλλά όλοι έχουν κάνει σεξ -πιθανότατα και σήμερα το πρωί-,   πράγμα που σημαίνει ότι όλοι έχουν άποψη για το πώς πρέπει να γίνει".

"Το μυαλό μου δεν μπορεί να συλλάβει πόσο γερασμένο είναι το σώμα μου".

"Από τότε που η Catherine (Zeta-Jones) και εγώ βρεθήκαμε μαζί, ηρέμησα δραματικά. Οι προτεραιότητές μου άλλαξαν και εξακολουθώ να αγαπώ την υποκριτική και όλα αυτά, αλλά όχι τόσο όσο μου αρέσει να βλέπω τα δύο μου παιδιά να μεγαλώνουν".

"Δεν είμαι πολύ σινεφίλ. Δεν βλέπω πολλές ταινίες. Μ’ αρέσει να παρακολουθώ αθλητικά παιχνίδια, γιατί σε αντίθεση με τις ταινίες, ποτέ δεν ξέρεις πώς θα τελειώσουν".

"Εκεί που υπάρχουν όπλα, εκεί ακολουθεί η βία. Οι σφαίρες αντικαθιστούν τα ψηφοδέλτια ως λύση των πολιτικών αντιπαραθέσεων".

"Τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους είναι το απαραίτητο θεμέλιο πάνω στο οποίο μπορούμε να οικοδομήσουμε έναν κόσμο όπου ο καθένας μας μπορεί να ζει με ειρήνη, γαλήνη και αφθονία".

Διαβάστε Επίσης