Πρίγκιπας William | Aποκαλύφθηκε ο ετήσιος μισθός του και προκαλεί

Η βασιλική οικογένεια μόλις δημοσίευσε την ετήσια οικονομική της ανάλυση, και προκάλεσε το αίσθημα του κοινού

Ο πρίγκιπας William έχει λάβει ένα τεράστιο ιδιωτικό εισόδημα φέτος, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Δουκάτου της Κορνουάλης για το 2023. Έχει γίνει ο 25ος Δούκας της Κορνουάλης μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β' και την επακόλουθη άνοδο στον θρόνο από τον βασιλιά Κάρολο Γ', τον πατέρα του.

Αφού ο πρίγκιπας William απέκτησε τον τίτλο του Δούκα της Κορνουάλης, έλαβε το πλεόνασμα των κερδών από το δουκάτο. Σύμφωνα την έκθεση της ετήσιας οικονομικής ανάλυσης τους, το Δουκάτο κατέγραψε καθαρά κέρδη περίπου 30,34 εκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό έτος 2022 έως 2023. Το ποσό μοιράστηκε μεταξύ του Βασιλιά Κάρολου Γ' (πρώην Δούκα της Κορνουάλης) και του πρίγκιπα William. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν, 14,225 εκατομμύρια δολάρια πήγαν στον βασιλιά Κάρολο Γ' ενώ ο Γουίλιαμ έλαβε 16,115 εκατομμύρια δολάρια.

8,67 εκατομμύρια δολάρια της μετοχής του William διατηρήθηκαν από το Δουκάτο για "σκοπούς κεφαλαίου κίνησης", σύμφωνα με την Daily Mail που επικαλείται δήλωση του Παλατιού του Κένσινγκτον. Ως αποτέλεσμα, το ετήσιο εισόδημα του William ανήλθε σε περίπου 7,5 εκατομμύρια δολάρια. Το επόμενο έτος αναμένεται να βάλει στην τσέπη του 30 εκατομμύρια δολάρια!

Σε πρόσφατη ομιλία του, ο πρίγκιπας William μίλησε για τη συνεισφορά του βασιλιά Καρόλου Γ', ο οποίος είχε τον ίδιο τίτλο πριν. "Ο πατέρας μου άφησε ανεξίτηλο σημάδι στο Δουκάτο. Ανυπομονώ να συνεχίσω τη δουλειά του, καθώς και να εξερευνήσω νέες ευκαιρίες για να κάνω τη διαφορά.”

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δουκάτο της Κορνουάλης αποτιμάται σε περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια και αποτελείται από περίπου 205 τετραγωνικά μίλια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και 23 χώρες.