Πριγκίπισσα Leonor | Οι νέες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει χωρίς τη στήριξη της Letizia

Η πριγκίπισσα Leonor δεν αναμένεται να κάνει διακοπές. Τουλάχιστον αυτό είναι το πλάνο μέχρι στιγμής.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Έχοντας ολοκληρώσει την στρατιωτική της εκπαίδευση στον Στρατό, πολλοί θα περίμεναν ότι η μεγάλη κόρη του βασιλιά της Ισπανίας θα απολάμβανε λίγες ημέρες ξεκούρασης. Ωστόσο, το επίσημη πρόγραμμα είναι πιο γεμάτο από ποτέ για την πριγκίπισσα Leonor. Οι σημαντικές υποχρεώσεις που έχει θα την κρατήσουν απασχολημένη για τον επόμενο μήνα. 

Το Παλάτι της Ισπανίας έχει αναγνωρίσει τη σημασία που θα έχει ο ρόλος της για τη μοναρχία στο μέλλον. Αυτό εξηγεί και την αύξηση των επίσημων δραστηριοτήτων της από την ημέρα που ενηλικιώθηκε. 

Λίγο μετά την ανακήρυξη από τον πατέρα της σε σημαιοφόρο του Στρατού, η πριγκίπισσα Leonor τον συνόδευσε στις 5 Ιουλίου σε μία στρατιωτική εκδήλωση στη Lleida. Για την περίσταση η μεγάλη κόρη του βασιλιά Felipe δεν είναι τη στήριξη της βασίλισσας Letizia και της Infanta Sofia που έμειναν στο σπίτι. 

Η πριγκίπισσα των Αστουριών συνόδευσε τον πατέρα της φορώντας για ακόμη μία φορά την στρατιωτική της στολή και μοιράστηκε ξεχωριστές μαζί του. Πατέρας και κόρη έχουν έναν ιδιαίτερο δέσιμο. Η παρουσία της στη συγκεκριμένη εκδήλωση  δείχνει ότι πιθανότατα να βρίσκεται στο πλευρό του και σε άλλες σημαντικές στρατιωτικές στιγμές. 

Πριγκίπισσα Leonor | Οι νέες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει χωρίς τη στήριξη της Letizia

Η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε θα είναι πολύ έντονη για εκείνη. Την Τρίτη θα ταξιδέψει στη Βαρκελώνη για τα Princess of Girona Awards που φέτος συμπληρώνουν 15 χρόνια. Μαζί της θα ταξιδέψει και η αδερφή της και θα είναι οι πρώτες που θα φτάσουν και θα επισκεφτούν το εργαστήριο του  Jaume Plensa  όπου θα μάθουν για τη δημιουργική διαδικασία που ακολουθεί και θα δουν τα έργα του.

Αργότερα, θα προστεθούν στην παρέα τους ο βασιλιάς Felipe και η βασίλισσα Letizia και όλοι μαζί έχουν ανεπίσημες συναντήσεις με κάποιους νικητές των βραβείων από προηγούμενα έτη. 

Η περιοδεία στην Καταλανία θα κορυφωθεί στις 10 Ιουλίου με την τελετή απονομής. πριν από αυτό, η Leonor και η Sofia θα συναντηθούν με νέους στους Κήπους της Santa Clotilde στην Lloret de Mar.

Το απόγευμα η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας θα φτάσει στο Palacio de Congresos για τα βραβεία και η πριγκίπισσα Leonor θα κάνει μία ομιλία. 

Στις 12 Ιουλίου θα κάνει το πρώτο της επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό χωρίς τη συνοδεία των γονιών της. Θα ταξιδέψει στη Λισαβόνα για να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Marcelo Rebelo στο Μέγαρο Belém.

Η συνάντηση έχει σκοπό την ενδυνάμωση των σχέσεων ανάμεσα στην Ισπανία και την Πορτογαλία και θα επικεντρωθεί στην προστασία του περιβάλλοντος και την διατήρηση των ωκεανών, έναν σκοπό που είναι πολύ σημαντικός για τη βασίλισσα Σοφία. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη χώρα θα κάνει και μία πολιτιστική επίσκεψη όπου θα συναντήσει νέους Ισπανούς κατοίκους στη χώρα. Η συνάντηση θα γίνει στην ισπανική πρεσβεία στη Λισαβόνα. 

Στις 16 Ιουλίου θα βρίσκεται στο πλευρό των γονιών της για τις Βασιλικές Αποστολές στους  νέους αξιωματικούς του Ισπανικού Ναυτικού. Μετά από αυτή την εκδήλωση θα μπορέσει να κάνει μία μικρή ανάπαυλα στην Palma de Mallorca, όπου παραδοσιακά παραθερίζει η οικογένεια.