Η Charlize Theron έπεισε τον Sean Penn να ξεφορτωθεί τα όπλα του και ο Jeff Koons τα μετέτρεψε σε γλυπτό

Ο παρουσιαστής του CNN, Anderson Cooper, έκανε τη μεγαλύτερη προσφορά στον πλειστηριασμό για φιλανθρωπικό σκοπό.

Για το τελευταίο του γλυπτό, ο Jeff Koons χρησιμοποίησε ένα ασυνήθιστο υλικό: Όπλα. Όχι όμως οποιαδήποτε όπλα, αλλά τη συλλογή του δύο φορές βραβευμένου με Όσκαρ, Sean Penn.

Πριν από έξι περίπου χρόνια, " ο Sean με πληροφόρησε ότι ήθελε να ξεφορτωθεί τη συλλογή των όπλων του και με ρώτησε αν θα με ενδιέφερε να δημιουργήσω ένα έργο τέχνης από αυτά" έγραψε ο Koons σε ένα post στο Instagram μέσα από το οποίο αποκάλυψε το ολοκληρωμένο του έργο που φέρει τον τίτλο Uli. "Του είπα, φυσικά".

Ο 59χρονος Penn πήρε την απόφαση να αποχωριστεί τα όπλα του χάρη στην ηθοποιό και επίσης βραβευμένη με Όσκαρ, Charlize Theron, με την οποία ήταν ζευγάρι από το 2013 μέχρι το 2015. Οι πεποιθήσεις της 44χρονης ηθοποιού σχετικά με τα όπλα διαμορφώθηκαν όταν ήταν ακόμα στην εφηβεία και ο κακοποιητικός πατέρας της πυροβόλησε την ίδια και τη μητέρα της ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Η μητέρα της ανταπέδωσε τα πυρά και τον σκότωσε.

"Είμαι ένα αυτοαποκαλούμενο A-male που του ανήκουν 67 πυροβόλα όπλα" είχε δηλώσει ο Penn στο κατάμεστο "Help Haiti Home Gala” στο Μπέβερλι Χιλς" σύμφωνα με τη Daily Mail. "Αλλά έχω αλλάξει σκεπτικό για τα όπλα χάρη σε μία δυναμική, όμορφη γυναίκα της Νοτίου Αφρικής".

Για να δείξει τη δέσμευσή του σε έναν τρόπο ζωής χωρίς όπλα, ο Penn έβγαλε σε πλειστηριασμό τη συλλογή, υποστηρίζοντας έτσι τη φιλανθρωπική οργάνωση για την ενίσχυση της Αϊτής. "Ο Koons θα απενεργοποιήσει όλες τις δειλές μηχανές θανάτου" ανακοίνωσε. Τη μεγαλύτερη προσφορά έκανε ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του CNN, Anderson Cooper, αφήνοντας εκτός τον συνάδελφό του, Piers Morgan, για 1.4 εκατομμύρια δολάρια.  Η τελική προσφορά ήταν ιδιαιτέρως χαμηλή, δεδομένου ότι ο Koons είναι από τους πιο ακριβούς εν ζωή καλλιτέχνες, έχοντας δει πέρυσι το γλυπτό του Rabbit να πωλείται για 91 εκατομμύρια δολάρια στο Christie’s στη Νέα Υόρκη.