Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle παραιτήθηκαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα

Ανακοίνωσαν την απόφασή τους μέσα από το λογαριασμό τους στο Instagram.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Την απόφασή τους να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα ανακοίνωσαν ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle, χρησιμοποιώντας το λογαριασμό τους στο Instagram. Ο δούκας και η δούκισσα του Sussex δήλωσαν:

"Μετά από μήνες περίσκεψης και εσωτερικών συζητήσεων, επιλέξαμε να κάνουμε τη μετάβαση αυτή τη χρονιά και να χαράξουμε ένα νέο προοδευτικό ρόλο μέσα σε αυτό το ίδρυμα. Σκοπεύουμε να υποχωρήσουμε από "πρεσβύτερα" μέλη της βασιλικής οικογένειας και να δουλέψουμε για να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι, συνεχίζοντας να στηρίζουμε τη βασίλισσα. Με τη δική σας ενθάρρυνση, κυρίως τα τελευταία χρόνια, νιώσαμε έτοιμοι για την προσαρμογή. Σχεδιάζουμε να ισορροπούμε τον χρόνο μας μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Βόρειας Αμερικής, συνεχίζοντας να τιμούμε το καθήκον μας στη βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία και τους προστάτες μας.

"Η γεωγραφική ισορροπία του χρόνου θα μας επιτρέψει να μεγαλώσουμε τον γιο μας με εκτίμηση για τη βασιλική παράδοση, μέσα στην οποία γεννήθηκε, παρέχοντας παράλληλα στην οικογένειά μας την απόσταση για να εστιάσουμε στο επόμενο κεφάλαιο, που περιλαμβάνει το λανσάρισμα του νέου φιλανθρωπικού μας εγχειρήματος. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε όλες τις πληροφορίες για αυτό το επόμενο βήμα, όταν έρθει η κατάλληλη ώρα, καθώς συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τη βασίλισσα, τον πρίγκιπα της Ουαλίας, τον Δούκα του Κέμπριτζ και όλα τα σχετικά μέλη. Μέχρι τότε, σας παρακαλούμε να δεχτείτε την βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας για την διαρκή υποστήριξή σας".