Η Meghan και ο Harry δε θα συμμετέχουν πλέον στο σύστημα των media 'Royal Rota'

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

HARPER'S BAZAAR TEAM

Στο πλαίσιο της απόφασής τους να αποχωρήσουν ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας και να καταστούν οικονομικά ανεξάρτητοι από το Στέμμα, ο δούκας και η δούκισσα του Sussex επιβεβαίωσαν ότι δεν θα συμμετέχουν πλέον στο παραδοσιακό σύστημα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης "Royal Rota".

Μετά τη δημοσίευση μιας προσωπικής δήλωσης που ανακοινώνει τη νέα αυτή μετάβαση, οι Meghan και Harry μοιράστηκαν πρόσθετες πληροφορίες στην ιστοσελίδα τους, Sussexroyal.com, δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις μελλοντικές εργασιακές δεσμεύσεις, τους οικονομικούς πόρους και τα Μέσα Ενημέρωσης, γραμμένα σε μορφή Q & A.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Την άνοιξη του 2020, ο δούκας και η δούκισσα του Sussex θα υιοθετήσουν μια αναθεωρημένη προσέγγιση των Μέσων Ενημέρωσης για να εξασφαλίσουν μια ποικιλόμορφη και ανοικτή πρόσβαση στο έργο τους", εξηγεί η ιστοσελίδα. "Η προσαρμογή θα γίνει σταδιακά καθώς θα αναλάβουν τους νέους ρόλους τους". Στη συνέχεια, διευκρινίζουν ότι αυτό περιλαμβάνει τη συνεργασία τους με "οργανώσεις μέσων μαζικής ενημέρωσης και νεοεισερχόμενους δημοσιογράφους", που εργάζονται άμεσα με "ειδικευμένους" και "αξιόπιστους" οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης και "δεν συμμετέχουν πλέον στο σύστημα Royal Rota". Θα συνεχίσουν να μοιράζονται ειδήσεις και ανακοινώσεις μέσω του λογαριασμού τους, Sussex Royal, στο Instagram. 

Τι είναι το Royal Rota

Το Royal Rota είναι ένα επίσημο μιντιακό σύστημα που ιδρύθηκε πριν από περίπου 40 χρόνια ως τρόπος για να δοθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αποκλειστική πρόσβαση στις επίσημες εκδηλώσεις των μελών της βασιλικής οικογένειας. Το Rota επιτρέπει στα βρετανικά media να καλύψουν γεγονότα όπως έναν βασιλικό γάμο ή μια βάπτιση, υπό την προϋπόθεση ότι θα μοιραστούν όλα τα πραγματικά στοιχεία που έλαβαν με άλλα μέλη του Τύπου που θα τα ζητούσαν. Τόσο για λόγους ασφαλείας όσο και χώρου, είναι αδύνατον να βρίσκονται όλα τα Μέσα Ενημέρωσης σε κάθε περίσταση, γι΄αυτό υπάρχει το εν λόγω σύστημα που τροφοδοτεί τα υπόλοιπα. 

Ποια είναι τα media που ανήκουν στο Royal Rota

Ο βασικός πυρήνας του group περιλαμβάνει: The Daily Express, The Daily Mail, The Daily Mirror, The Evening Standard, The Telegraph, The Times και The Sun. Αυτά τα μίντια προορίζονται να είναι η κυρίαρχη πηγή ειδήσεων μέσω της οποίας τα παγκόσμια Μέσα λαμβάνουν περιεχόμενο σχετικά με τις επίσημες δεσμεύσεις της Βασιλικής οικογένειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ