Οι Meghan και Harry κλείνουν τον επίσημο λογαριασμό τους στο Instagram

Αποχαιρέτησαν τον κόσμο με ένα post.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο δούκας και η δούκισσα του Sussex μόλις ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν τον επίσημο λογιαριασμό Sussex Royal στο instagram, μιας και η μέρα που αποχωρούν οριστικά από τα βασιλικά τους καθήκοντα, έφτασε. 

Οι Meghan και Harry λοιπόν μοιράστηκαν ένα τελευταίο post επιβεβαιώνοντας ότι πλέον δεν θα χρησιμοποιούν αυτόν τον λογαριασμό για να μοιράζονται νέα σχετικά με το φιλανθρωπικό τους έργο και τις κινήσεις τους ως μέλη της βασιλικής οικογένειας γενικότερα.

"Αυτό που είναι πιο σημαντικό τώρα είναι η υγεία και η ευημερία όλων στον πλανήτη καθώς και η εύρεση λύσεων για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την πανδημία" έγραψαν στην λεζάντα. 

"Όλοι ψάχνουμε το ρόλο που πρέπει να παίξουμε σ’ αυτή την παγκόσμια κατάσταση, επικεντρωνόμαστε στο να καταλάβουμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Μπορεί να μην μας βλέπετε εδώ αλλά η δουλειά μας θα συνεχιστεί". 

Κατέληξαν ευχαριστώντας την κοινότητα του Instagram για "την υποστήριξη, την έμπνευση και την την κοινή δέσμευση να κάνουμε καλό στον κόσμο" και πρόσθεσαν πως περιμένουν "να επανασυνδεθούμε σύντομα". Μάλιστα υπέγραψαν το post ως απλώς "Harry και Meghan”. 

Τον περασμένο Ιανουάριο επιβεβαιώθηκε ότι δεν θα χρησιμοποιούν πια τον τίτλο Αυτού Υψηλότητες, αλλά θα μπορούσαν να αποκαλούνται δούκας και δούκισσας του Sussex. Όμως σαν μέρος της νέας συμφωνίας με το παλάτι θα έπρεπε επίσης να αφήσουν και το "royal” έτσι ενώ το Sussex χρησιμοποιείται, το "Sussex Royal” πλέον δεν τους επιτρέπεται. 

Το ζευγάρι είχε μοιραστεί και μία ανακοίνωση στο website του, όπου είχαν εξηγήσει ότι η βασίλισσα δεν είχε πρόβλημα να το χρησιμοποιούν όσο βρίσκονται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, οι δυο τους αποφάσισαν να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν έτσι κι αλλιώς. 

"Παρόλο που δεν υπάρχει κάποια απαγόρευση να χρησιμοποιείται το "Royal”  ο δούκας και η δούκισσα του Sussex δεν έχουν σκοπό να χρησιοποιούν το "Sussex Royal” οπουδήποτε, όταν γίνει η μετάβαση, την άνοιξη του 2020” έλεγε η εν λόγω ανακοίνωση. 

"Δεν έχει τύχει άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας που έχουν τίτλους, να ψάχνουν δουελιά μακριά από το παλάτι έτσι για τον δούκα και τη δούκισσα του Sussex έχει δοθεί μία περίοδος 12 μηνών". 

"Μετά από τη συμφωνία το ζευγάρι καταλαβαίνει ότι πρέπει να παραιτηθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα και ότι πλέον δεν θα εκπροσωπεί τη βασίλισσα". 

Δεν είναι ακόμα γνωστό τι ακριβώς σημαίνει αυτό, πάντως το επίσημο website sussexroyal.com  προς το παρόν παραμένει ως έχει.