Η βασίλισσα Ελισάβετ απηύθυνε διάγγελμα στον βρετανικό λαό

"Θα πετύχουμε και αυτή η επιτυχία θα ανήκει σε όλους μας."

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Ελισάβετ απηύθηνε πριν από λίγη ώρα διάγγελμα στον βρετανικό λαό. Πρόκειται για την τέταρτη φορά που αποφάσισε να κάνει κάτι τέτοιο, γεγονός που δείχνει πως πρόκειται για μια πραγματικά κρίσιμη εποχή, όχι μόνο για τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και για όλο τον κόσμο. Στο τεσσάρων λεπτών βίντεο που αναρτήθηκε στο Instagram η βασίλισσα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους επαγγελματίες που εργάζονται στον τομέα της υγείας ενώ με τη σειρά της τόνισε πόσο σημαντικό είναι να ακολουθούν όλοι τις οδηγίες των ειδικών.  

"Σας μιλώ σε μια περίοδο-πρόκληση. Πρόκειται για μια κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας, μια στιγμή που έχει φέρει πένθος σε κάποιους, οικονομικές δυσκολίες σε άλλους, και τεράστιες αλλαγές στη ζωή όλων μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους δουλεύουν στον Εθνικό Οργανισμό Υγείας, καθώς και όλους όσους εργάζονται σε σημαντικές θέσεις που με ανιδιοτέλεια συνεχίζουν τα καθημερινά τους καθήκοντα, έξω από το σπίτι τους, για να στηρίζουν όλους εμάς. Σας διαβεβαιώ ότι όλοι εκτιμούν κάθε ώρα της σκληρής δουλειάς σας, η οποία μας φέρνει πιο κοντά στην επιστροφή στην κανονικότητα. Θα ηθελα επίσης να ευχαριστήσω όσους μένουν στο σπίτι τους, καθώς με αυτόν τον τρόπο βοηθούν να προστατευτούν οι πιο ευπαθείς ομάδες, καθώς πολλές είναι οι οικογένειες που ήδη έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα. Μαζί αντιμετωπίζουν αυτή την ασθένεια και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αν παραμείνουμε ενωμένοι θα το ξεπεράσουμε."

"Εύχομαι στα επόμενα χρόνια να νιώθουν περηφάνια για το πώς αντιμετωπίσαμε αυτή την πρόκληση και όσοι ακολουθήσουν θα σκέφτονται ότι αυτή η γενιά ήταν πολύ δυνατή και βασίστηκε στην αυτοπειθαρχία, την αποφασιστικότητα και το αίσθημα αλληλεγγύης που χαρακτηρίζουν αυτή τη χώρα."

Η βασίλισσα θέλησε να εμψυχώσει τον βρετανικό λαό σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο και συνέχισε λέγοντας πως "Η περηφάνια για το ποιοι είμαστε δεν είναι μόνο μέρος της ιστορίας μας, ορίζει το παρόν και το μέλλον μας. Οι στιγμές που όλη η Βρετανία χειροκρότησε όλους αυτούς που κάνουν σημαντική δουλειά θα μείνουν στην ιστορία ως έκφραση της εθνικής μας ομοψυχίας και θα συμβολίζεται από το ουράνιο τόξο στις παιδικές ζωγραφιές. Σε όλο τον κόσμο έχουμε δει ιστορίες ανθρώπων που βοηθούν ο ένας τον άλλον, είτε παραδίδοντας πακέτα με φαγητό και φάρμακα, είτε προσέχοντας γείτονες και κάνοντας ενέργειες που βοηθούν στην προσπάθεια που γίνεται.” 

Λίγο πριν κλείσει παρομοίασε την τρέχουσα έκτακτη κατάσταση με αυτήν που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. "Παρόλο που η απομόνωση ίσως ειναι δύσκολη, κόσμος από κάθε θρησκεία, διαπιστώνει πως παρουσιάζεται μια ευκαιρία για μια παύση, προσευχή ή διαλογισμό. Μου θυμίζει το πρώτο μου διάγγελμα το 1940 στο οποίο με βοήθησε η αδερφή μου. Σαν παιδιά μιλήσαμε σε παιδιά που είχαν διωχθεί από τα σπίτια τους για την ασφάλειά τους. Σήμερα για ακόμα μία φορά νιώθουμε την επίπονη διαδικασία του αποχωρισμού από τους αγαπημένους μας, όμως όπως και τότε, έτσι και τώρα, ξέρουμε ότι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε. Έχουμε αντιμετωπίσει προκλήσεις και στο παρελθόν, όμως αυτή είναι διαφορετική. Τώρα ενωνόμαστε με όλα τα έθνη για έναν κοινό σκοπό, χρησιμοποιώντας την επιστήμη αλλά και τη θέλησή μας να γιατρευτούμε. Θα πετύχουμε και αυτή η επιτυχία θα ανήκει σε όλους μας. Πρέπει να αντλούμε παρηγοριά από το ότι, ναι μεν έχουμε πολλά ακόμα να υπομείνουμε, αλλά καλύτερες μέρες θα έρθουν. Θα είμαστε και πάλι με τους φίλους μας, τις οικογένειές μας, θα συναντηθούμε ξανά. Προς το παρόν σας ευχαριστώ και σας στέλνω τις πιο θερμές μου ευχές.”