Η Angelina Jolie στηρίζει τα αδύναμα παιδιά κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Η ηθοποιός τόνισε τη σημασία της προστασίας των παιδιών που είναι ευάλωτα στην ενδοοικογενειακή βία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τη σημασία της προστασίας των παιδιών που είναι ευάλωτα στην ενδοοικογενειακή βία, καθώς μένουν απομονωμένα στα σπίτια τους εξαιτίας του κορωνοϊού, υπογράμμισε η Angelina Jolie.

Σε ένα άρθρο που έγραψε για το Time, η ηθοποιός παροτρύνει τους αναγνώστες να σκεφτούν τα παιδιά που μπορεί να βιώνουν βία στο σπίτι. "Η πανδημία μας κάνει να σκεφτόμαστε την ανθρωπότητα με πολλούς τρόπους και κανένας δεν είναι πιο σημαντικός από το να ξανασκεφτούμε την προστασία των παιδιών" έγραψε η Jolie. "Τα παιδιά μπορεί να μην είναι τόσο ευάλωτα στον ιό όσο άλλες ομάδες, είναι όμως ιδιαίτερα ευάλωτα σε τόσες πολλές δευτερεύουσες επιπτώσεις της πανδημίας στην κοινωνία".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λόγω των περιορισμού, πολλοί άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους και αγωνίζονται οικονομικά. "Γνωρίζουμε ότι το άγχος στο σπίτι αυξάνει τον κίνδυνο οικιακής βίας", συνέχισε η Jolie. "Στην Αμερική, περίπου το 1 στα 15 παιδιά εκτίθεται κάθε χρόνο σε βία από σύντροφο γονέα - το 90% από αυτά ως αυτόπτες μάρτυρες της βίας". "Κατά μέσο όρο 137 γυναίκες σε όλο τον κόσμο σκοτώνονται καθημερινά από σύντροφο ή μέλος της οικογένειάς τους. Ποτέ δεν θα μάθουμε σε πόσες από αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει ένα παιδί στο διπλανό ή στο ίδιο δωμάτιο" πρόσθεσε η ηθοποιός.

Η Jolie υποστηρίζει ότι το κοινό μπορεί να βοηθήσει τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας αναγνωρίζοντας αρχικά ότι υπάρχει και λαμβάνοντάς τη σοβαρά υπόψη. "Δεν είμαστε προετοιμασμένοι γι 'αυτή τη στιγμή γιατί δεν έχουμε πάρει ακόμα την προστασία των παιδιών σοβαρά ως κοινωνία. Οι βαθιές και διαρκείς επιπτώσεις της τραυματικής επίπτωσης στην υγεία των παιδιών δεν γίνονται κατανοητές και συχνά μειώνεται η σημασία τους" τόνισε.