Η Meghan Markle έχασε την πρώτη δικαστική μάχη με τα βρετανικά tabloids

Παρόλα αυτά οι δικηγόροι της φρόντισαν να επισημάνουν ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να παλεύει για τη δικαίωσή της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μετά την ακρόαση της περασμένης εβδομάδας, το δικαστήριο αποφάσισε σχετικά με τις κατηγορίες της Meghan Markle εναντίον της Mail on Sunday, ότι έθιξε τον πατέρα της τυπώνοντας ένα προσωπικό γράμμα μετά το γάμο της με τον Harry. Η απόφαση δεν δικαίωσε τη δούκισσα η οποία βέβαια δεν σκοπεύει να τα παρατήσει. 

Οι δικηγόροι της επιμένουν ότι το βρετανικό taboid παραβίασε προσωπικές πληροφορίες που την αφορούσαν και έτσι η μάχη της για να δικαιωθεί δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ. 

Πριν από μερικές ώρες στα media έφτασε επίσημη ανακοίνωση, εκ μέρους της δούκισσας η οποία λέει πως "Η σημερινή απόφαση δείχνει ότι ο πυρήνας αυτής της υπόθεσης δεν αλλάζει και έτσι θα συνεχίσουμε. Τα δικαιώματα της δούκισσας παραβιάστηκαν και τα όρια της ιδιωτικότητας ξεπεράστηκαν. Η The Mail on Sunday φέρθηκε με τρόπο χειριστικό και στοχοποίησε τη Meghan Markle".

Στην ακρόαση του Απριλίου, οι δικηγόροι των Associated Nespapers και ο εκδότης της Mail επιχειρηματολόγησαν ενάντια στους ισχυρισμούς της Meghan, οι οποίοι έλεγαν πως η εφημερίδα αφαίρεσε κομμάτια από το γράμμα του Thomas προκειμένου να αλλοιωθεί το νόημά του. 

Ο δικαστής Justice Warby αντέκρουσε την κατηγορία και υπογράμμισε ότι το δικαστήριο δεν καλείται να αποφασίσει αν η εφημερίδα δημιούργησε κάποια κόντρα μεταξύ της δούκισσας και του πατέρα της, ή αν ακολουθεί μια ατζέντα η οποία υπαγορεύει να δημοσιοποιούνται προσβλητικά άρθρα για εκείνη. Επιπλέον είπε πως αυτές οι κατηγορίες δεν μπορούν να είναι κομμάτι της υπόθεσης σ’ αυτή τη φάση, καθώς οι πληροφορίες είναι άσχετες με τους ισχυρισμούς. 

"Δεν πιστεύω ότι αυτές οι κατηγορίες χτυπούν στην καρδιά της υπόθεσης, της οποίας ο πυρήνας έχει να κάνει με το ότι η δημοσίευση πέντε άρθρων περιλαμβάνουν πληροφορίες που εξάχθηκαν από τη δούκισσα προς τον πατέρα της, τον Αύγουστο του 2018.

Το tabloid –που τώρα ζητάει από τους Sussexes να πηρώσουν τα κόστη της ακρόασης που ξεπερνούν τις 60 χιλιάδες δολάρια- συνεχίζει να αρνείται τους ισχυρισμούς της νομικής ομάδας της δούκισσας.