Η JK Rowling δωρίζει 1 εκατομμύριο λίρες σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που υποστηρίζουν ευάλωτα άτομα

"Σκέφτομαι τους ανθρώπους που είναι εκεί έξω και κάνουν τη δουλειά τους για να μας προστατεύσουν"

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η JK Rowling δωρίζει με τη σειρά της σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που βοηθούν τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια του lockdown. Η δημιουργός του Harry Potter δωρίζει 1 εκατομμύριο λίρες σε δύο φιλανθρωπικά ιδρύματα - τα μισά από τα χρήματα πηγαίνουν στο Crisis, μια φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά τους άστεγους και τα υπόλοιπα στο Refuge, η οποία υποστηρίζει τα θύματα οικιακής κακοποίησης.

Η συγγραφέας χρησιμοποίησε το Twitter αυτό το Σαββατοκύριακο για να εκφράσει τα συναισθήματά της, καθώς τρία μέλη της οικογένειάς της εργάζονται στην πρώτη γραμμή εν μέσω της πανδημίας.

"Σήμερα είναι η 22η επέτειος της Μάχης του Χόγκουαρτς, αλλά θα είμαι ειλικρινής και θα πω ότι δεν είναι σωστό να μιλάμε για φανταστικούς θανάτους σήμερα. Πάρα πολλοί άνθρωποι χάνουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στον πραγματικό κόσμο. Επομένως, σε αυτήν την επέτειο της μεγάλης νίκης ενός μάγου, σκέφτομαι τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί έξω και κάνουν τη δουλειά τους για να προστατεύσουν εμάς και τον τρόπο της ζωής μας. Τρεις άνθρωποι από την οικογένειά μου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, και είμαι διχασμένη ανάμεσα στην υπερηφάνεια και το άγχος" σχολίασε η ίδια.

Και οι δύο φιλανθρωπικές οργανώσεις ευχαρίστησαν τη Rowling για την υποστήριξή της, με την Crisis να επιβεβαιώνει ότι τα χρήματα θα διατεθούν στους πρώτους εργαζόμενους και το Refuge χρησιμοποιώντας τα κεφάλαια για να υποστηρίξει τις υπηρεσίες της, όπως αναφέρει και η Guardian.