Ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο με πρωταγωνίστρια την Kylie Jenner ετοιμάζεται να ξεσπάσει

Η μικρότερη της οικογένειας δεν είναι πια η νεότερη δισεκατομμυριούχος του κόσμου και ίσως να μην ήταν και ποτέ.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ένα μεγάλο σκάνδαλο ετοιμάζεται να ξεσπάσει στον κόσμο των επιχειρήσεων και έχει πρωταγωνίστρια την Kylie Jenner. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes η επιχειρηματίας δεν είναι πια η νεότερη δισεκατομμυριούχος –ενώ είχε τον τίτλο για αρκετά χρόνια- και πως πιθανόν να μην ήταν ποτέ. Ιδιαίτερα μετά την κρίση της πανδημίας τα εισοδήματά της μειώθηκαν κατά πολύ ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πραγματικότητα η εταιρεία της ποτέ δεν άξιζε όλα αυτά τα χρήματα, αλλά η οικογένεια είχε φροντίσει να τροφοδοτεί τον Τύπο με τέτοιες πληροφορίες που τελικά της χάρισαν και τον τίτλο. 

Το Forbes αναφέρει πως η Kylie Cosmetics "είναι πολύ μικρότερη και λιγότερο επικερδής από ότι ήθελε η οικογένεια να πιστεύει ο επιχειρηματικός κόσμος και τα media". Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε μετά από τον έλεγχο των εγγράφων από την πώληση του 51% της Kylie Cosmetics στην Coty.

To δημοσίευμα περιγράφει με λεπτομέρειες πώς οι Kardashian-Jenners κατάφεραν να πείσουν τον κόσμο για τον πλούτο τους. Αναφέρει πως προσκαλούσαν τον κόσμο στα πολυτελή σπίτια τους, στα γραφεία τους και προσποιούνταν ότι πληρώνουν τεράστια ποσά σε φόρους.

Ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο με πρωταγωνίστρια την Kylie Jenner ετοιμάζεται να ξεσπάσει

Επιπλέον εξηγεί γιατί τα νούμερα που έδωσε η οικογένεια για την Kylie Cosmetics είναι υπό αμφισβήτηση, ιδιαίτερα αφού τα σύγκριναν με αυτά της συναλλαγής με την Coty. Μπορείτε να δείτε την ανάλυση στο forbes.com

Το περιοδικό πιστεύει πως πλέον η εταιρεία αξίζει λιγότερο από 900 εκατομμύρια δολάρια. "Παραπάνω από ένα τρίτο, μετά φόρων, είναι το ποσό που θα κέρδιζε αν πουλούσε την πλειοψηφία των μετοχών της εταιρείας της. Το υπόλοιπο έχει υπολογιστεί από αναθεωρημένα κέρδη βασισμένα στο μικρότερο μέγεθος της εταιρείας και σε ένα πιο συντηρητικό κέρδος, ενώ η αξία του μεριδίου που έχει πλέον από την Kylie Cosmetics, δεν είναι απλώς μικρότερο από ότι μας έκαναν να πιστεύουμε οι Jenners, αλλά αξίζει και λιγότερο από ότι άξιζε τον Νοέμβριο που ανακοινώθηκε η συμφωνία, εξαιτίας της πανδημίας."

Η οικογένεια δεν έχει απαντήσει επίσημα στο δημοσίευμα του Forbes αλλά είναι θέμα χρόνου να το κάνει.