Θα μιλήσει τελικά στις Αρχές, ο πρίγκιπας Andrew για τον Jeffrey Epstein;

Ποια είναι η θέση του ίδιου απέναντι στα καλέσματα των ΗΠΑ;

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όταν ο πρίγκιπας Andrew παραιτήθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα τον Νοέμβριο, η σύνδεση του ονόματός του με το σκάνδαλο Epstein δεν σταμάτησε εκεί. Σε πολλές δηλώσεις και σε μια συνέντευξη με το BBC, ο Andrew αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και την ανάμειξη σε οποιαδήποτε ακατάλληλη δράση του Jeffrey Epstein.

Αν και κατά την παραίτησή του, ο πρίγκιπας είχε δηλώσει πρόθυμος να συνεργαστεί με τις Αρχές σε ό,τι θα χρησίμευε με την επιβολή του νόμου στην υπόθεση Epstein, φαίνεται ότι έχει απορρίψει τα καλέσματα που προέρχονται τόσο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ όσο και από τους δικηγόρους που εργάζονται για λογαριασμό των θυμάτων και των κατηγορουμένων του Epstein. Τη Δευτέρα, η εφημερίδα The Sun ανέφερε ότι οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει τη βοήθεια της βρετανικής κυβέρνησης στην προσπάθειά τους να ζητήσουν μια μαρτυρία από τον Andrew - παρακάμπτοντας τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ από τη διαδικασία.

"Οι νομικές συζητήσεις με το Υπουργείο Δικαιοσύνης υπόκεινται σε αυστηρούς κανόνες εμπιστευτικότητας, όπως ορίζονται στις δικές τους οδηγίες" ανέφερε πηγή της νομικής ομάδας του Δούκα του York στο BAZAAR.com. Η πηγή συνεχίζει, "Επιλέξαμε να τηρήσπυμε τόσο το γράμμα όσο και το πνεύμα αυτών των κανόνων, γι 'αυτό δεν έχουμε κάνει κανένα σχόλιο σχετικά με οτιδήποτε σχετίζεται με το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς. Θέλαμε να το κάνουμε σωστά".

Σήμερα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσίευσε επίσης την ακόλουθη δήλωση, υποστηρίζοντας ότι έχει απορρίψει επανειλημμένα αιτήματα για συνέντευξη.

"Σήμερα, ο πρίγκιπας Andrew προσπάθησε και πάλι να παρουσιάσει ψεύτικα τον εαυτό του στο κοινό ως πρόθυμος να συνεργαστεί με μια συνεχιζόμενη ομοσπονδιακή ποινική έρευνα για sex trafficking και συναφή αδικήματα που διαπράχθηκαν από τον Jeffrey Epstein και τους συνεργάτες του", αναφέρει η δήλωση, " Ο πρίγκιπας δεν έχει δώσει συνέντευξη στις ομοσπονδιακές αρχές, έχει απορρίψει επανειλημμένα το αίτημά μας για προγραμματισμό μιας τέτοιας συνέντευξης και πριν από σχεδόν τέσσερις μήνες μας ενημέρωσε κατηγορηματικά - μέσω του ίδιου συμβούλου που εξέδωσε τη σημερινή ανακοίνωση - ότι δεν θα προβεί σε μια τέτοια συνέντευξη Αν ο πρίγκιπας Andrew, βλέπει με σοβαρότητα τη συνεργασία με την τρέχουσα ομοσπονδιακή έρευνα, οι πόρτες μας παραμένουν ανοιχτές και τον περιμένουμε".