H Meghan Markle δεν θα είχε πάρει θέση για το "Black Lives Matter" αν δεν είχε παραιτηθεί από τα βασιλικά της καθήκοντα

Είναι πολύ πιθανό να μην της είχε επιτραπεί να το κάνει.

HARPER'S BAZAAR TEAM

H Meghan Markle πριν από λίγες μέρες μίλησε για το κίνημα Black Lives Matter μέσα από ένα συγκινητικό βίντεο που απευθυνόταν στους απόφοιτους του 2020. Από ότι φαίνεται όμως, οι λέξεις της μπόρεσαν να ακουστούν επειδή νωρίτερα φέτος είχε αποφασίσει να αφήσει πίσω της τα βασιλικά της καθήκοντα. 

Σύμφωνα με το Newsweek η δούκισσα δεν θα μπορούσε να κάνει μία τόσο έντονη πολιτική και κοινωνική τοποθέτηση καθώς θα της το απαγόρευε το βασιλικό πρωτόκολλο.  Αν το έκανε θα ήταν σαν να "πολιτικοποιεί τη μοναρχία" κάτι που, σύμφωνα με τον πρώην γραμματέα της βασίλισσας Ελισάβετ Dickie Arbiter "θα ήταν αδύνατο να συμβεί με την έγκριση της Ελισάβετ".

"Αυτό που συνέβη στις ΗΠΑ είναι μία τραγωδία και δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, αλλά δυστυχώς συνέβη. Αν οι Meghan και Harry ήταν εκεί και δεν είχαν αποχωρήσει από την οικογένεια δεν θα μπορούσαν να σχολιάσουν το γεγονός" εξήγησε ο Arbiter. "Είναι εξαιρετικά πολιτικό ζήτημα από τη φύση του. Είναι κοινωνικό ζήτημα για τις ΗΠΑ και δεν είναι για να πει κάποιος επίσημα τη γνώμη του, είτε είναι η βασίλισσα, είτε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, είτε οποιοσδήποτε."

Στο λόγο της η Meghan παραδέχτηκε ότι το σκέφτηκε αν θα μιλήσει ή όχι για ένα τόσο σημαντικό θέμα γιατί φοβόταν ότι θα απομονωθούν κάποιες λέξεις της και θα παραφραστούν, αλλά μετά συνειδητοποίησε ότι το μόνο λάθος εν προκειμένω θα ήταν να μην πει τίποτα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της ανέφερε και τα ονόματα των George Floyd, Breonna Taylor, Philando Castile και Tamir Rice που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της αστυνομικής βίας. 

O royal editor του BAZAAR.com, Omid Scobie, εξηγεί πως η σιωπή και η ουδετερότητα της Meghan είναι κάτι που θα περίμενε η βασιλική οικογένεια, όμως τώρα δεν είναι η ώρα να μείνει σιωπηλή, όταν μιλάμε για τον ρατσισμό σε όλο τον κόσμο και ειδικά στη Μεγάλη Βρετανία και την Κοινοπολιτεία. 

"Παρόλο που σέβομαι τη σημασία που έχει το να μένουν ουδέτερα τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, και να μην θίγουν πολιτικά ζητήματα άλλων χωρών, πρέπει να δούμε τον ρατσισμό όπως είναι, μία παγκόσμια κρίση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" λέει ο Scobie. 

"Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν πει πολύ λίγα για το ρατσισμό, όμως τώρα η σιωπή δεν είναι επιλογή. Σε όλη τη χώρα, ακόμα και έξω από το Windsor, είδαμε διαδηλωτές να διαμαρτύρονται ενάντια στην αστυνομική βία και το ρατσισμό και ακούσαμε ισχυρά μηνύματα από τους Ευρωπαίους royals και τη δούκισσα του Sussex. Είναι πολύ σημαντικό, κάθε ένας μέσα από τη δική του πλατφόρμα, ειδικά όσοι χρησιμοποιούν τη φωνή τους για ανθρωπιστικούς σκοπούς, να μιλήσει και να πάρει θέση."