Ο πρίγκιπας Φίλιππος γιορτάζει τα 99 του χρόνια

Η φωτογραφία του με τη βασίλισσα Ελισάβετ.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μια νέα φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ και του δούκα του Εδιμβούργου έδωσε στη δημοσιότητα το παλάτι του Μπάκιγχαμ με αφορμή τα 99α γενέθλια του δούκα.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος γιορτάζει τα 99 του χρόνια
Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος στο κάστρο του Windsor 

Ο πρίγκιπας Φίλιππος γιορτάζει τα γενέθλιά του παραμένοντας με τη βασίλισσα στο κάστρο του Windsor, εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού.  Η φωτογραφία τραβήχτηκε στον κήπο του κάστρου την περασμένη εβδομάδα και είναι η πρώτη δημόσια φωτογραφία του δούκα από τότε που εθεάθη να φεύγει από νοσοκομείο στο Λονδίνο στις 24 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.

Στη φωτογραφία, η οποία τραβήχτηκε στις 2 Ιουνίου, το βασιλικό ζευγάρι, το οποίο είναι παντρεμένο εδώ και 73 χρόνια, στέκεται στους κήπους του κάστρου. Η βασίλισσα φορά ένα φλοράλ φόρεμα, δημιουργία της σχεδιάστριας Angela Kelly, το οποίο και συνδύασε με ένα κολιέ με πέρλες. Ο δούκας του Edinburgh από την άλλη φορά ένα κομψό κοστούμι και μια γραβάτα Household Division.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος πραγματοποιεί σπάνια δημόσιες εμφανίσεις από τότε που αποσύρθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα το 2017. Είναι ο πιο μακροχρόνιος σύζυγος στη βρετανική ιστορία και ο παλαιότερος συνεργάτης ενός βασιλέα.