Στενή φίλη της Meghan Markle κατηγορείται ότι απείλησε μια μαύρη influencer

Και απομακρύνθηκε από τη θέση της στην τηλεόραση εξαιτίας αυτών των αποκαλύψεων

HARPER'S BAZAAR TEAM

H Jessica Mulroney δεν θα εμφανίζεται πια στο Good Morning America, καθώς μία μαύρη influencer, η Sasha Exeter, αποκάλυψε ότι την είχε απειλήσει στο Instagram.

Η εκπομπή του ABC το ανακοίνωσε μέσα από μια επίσημη δήλωση η οποία ανέφερε πως "Όπως είπε η Jessica Mulroney χθες το βράδυ, αποχωρεί από τα επαγγελματικά της καθήκοντα, ανάμεσα στα οποία είναι και η θέση της στο Good Morning America. Δεν θα εμφανίζεται πια στην εκπομπή μας".

Το καναδικό δίκτυο CTV επίσης απέσυρε την επερχόμενη εκπομπή της Mulroney, I Do, Redo,με μία δήλωση στο Deadline που εξηγούσε πως η απόφαση αυτή λήφθηκε "εξαιτίας της δέσμευσής μας να υποστηρίζουμε τη διαφορετικότητα και την ισότητα”.

Η Mulroney, που είναι στενή φίλη της Meghan Markle, κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να κάνει την Exeter να σωπάσει, γιατί πίστευε ότι η influencer είχε προτείνει πως έπρεπε να κάνει περισσότερα για να υποστηρίξει το κίνημα Black Lives Matter. 

Σε ένα βίντεο στο οποίο η Exeter εξηγεί τη διαφωνία τους λέει "Δεν την αποκαλώ ρατσίστρια αλλά θα πω τα πράγματα όπως είναι. Έχει επίγνωση του πλούτου της, της δύναμής της και των προνομίων που έχει εξαιτίας του χρώματός της". Η Murloney, στιλίστρια και τηλεοπτική προσωπικότητα, είναι παντρεμένη με τον Ben Mulroney, το γιο του πρώην πρωθυπουργού του Καναδά, Brian Mulroney. 

H Exeter εξήγησε ότι όλα ξεκίνησαν όταν έκανε μια γενικότερη επίκληση σε ένα Instagram Story της, που πιστεύει πως η Mulroney πήρε προσωπικά. Αργότερα η Exeter είπε πως η Mulroney την απείλησε λέγοντας πως "Μίλησα με εταιρείες και ανθρώπους για τον τρόπο που μου φέρθηκες άδικα. Πιστεύεις ότι η φωνή σου μετράει. Λοιπόν μετράει μόνο όταν μιλάς χωρίς να προσβάλλεις ανθρώπους που απλώς προσπαθούν να μάθουν. Καλή τύχη."

Η στενή φίλη της Meghan Markle μοιράστηκε μία δήλωση στο Instagram στην οποία θέλησε να εξηγήσει τις πράξεις της. "Όπως κάποιοι θα έχετε ίσως δει, η @sashaexeter και εγώ είχαμε μια διαφωνία. Δικαίως είπε πως δεν κάνω αρκετά για να τονίσω τη σημασία και τη δυσκολία της συζήτησης γύρω από τη φυλή και την αδικία της κοινωνίας μας. Το πήρα προσωπικά και ήταν λάθος μου. Ξέρω πως πρέπει να κάνω πολλά ακόμα. Όσοι έχουμε φωνή πρέπει να τη χρησιμοποιούμε για να μιλάμε δυνατά."

Στη συνέχεια θέλησε να απολογηθεί λέγοντας πως "Θέλω να πω μέσα από την καρδιά μου πως κάθε συγγνώμη στη Sasha είναι απολύτως αληθινή. Δεν ήθελα να θέσω σε κίνδυνο τη ζωή της. Είχαμε απλώς μια διαφωνία και όλο αυτό ξέφυγε. Γι’ αυτό λυπάμαι πολύ."

Στο τέλος εξήγησε πως "Ξέρω πως όλο αυτό δεν είναι για μένα, ούτε θα έπρεπε να είναι για μένα. Είναι για τη μαύρη κοινότητα που έχει γίνει αποδέκτης ρατσισμού, διακρίσεων και βίας για πολλά χρόνια.”