Η Taylor Swift προσπαθεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση όλων των ρατσιστικών αγαλμάτων στις ΗΠΑ

"Δεν μπορείτε να αλλάξετε την ιστορία, μπορείτε όμως να αλλάξετε αυτό."

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Taylor Swift συνεχίζει να κάνει έντονες πολιτικές δηλώσεις μέσα από τα social media. 

Την Παρασκευή η μουσικός μοιράστηκε στο Instagram μία σειρά από μηνύματα σχετικά με ρατσιστικά αγάλματα στο Τενεσί. "Ζητάω από τους ιθύνοντες να λάβουν υπόψιν τους το πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να συνεχίσουν να μάχονται γι’ αυτά τα αγάλματα. Όταν μάχεσαι για να τιμήσεις ρατσιστές, δείχνεις στους μαύρους του Τενεσί και σε όλους τους συμμάχους τους ποια είναι η θέση σου και συνεχίζεις να τους πληγώνεις. Δεν μπορείτε να αλλάξετε την ιστορία, μπορείτε όμως να αλλάξετε αυτό."

Μαζί με την παθιασμένη λεζάντα έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την εκστρατεία που κάνει για την αλλαγή. Σχετικά με το άγαλμα του Edward Carmack η τραγουδίστρια εξήγησε πως δεν αξίζει να αντικατασταθεί γιατί "ήταν ένας λευκός συντάκτης που αυτά που έγραφε προκάλεσε τον εμπρησμό του γραφείου της Ida B. Wells. Αν αντικαταστήσετε το άγαλμά του θα σπαταλήσετε χρήματα και θα χάσετε την ευκαιρία να κάνετε το σωστό."

Η Swift επιπλέον μίλησε και για το άγαλμα του Nathan Bedford Forrest Equestrian. "O Nathan Bedford Forrest ήταν ένας βάρβαρος έμπορος σκλάβων και ισχυρό μέλος της Κου Κλουξ Κλαν, που κατά τη διάρκεια του εμφυλίου σκότωσε αμέτρητους μαύρους στρατιώτες στο Μέμφις. Το άγαλμά του υπάρχει ακόμα και μάλιστα υπάρχει η Nathan Bedford Forrest Day στις 13 Ιουλίου. Λόγω της κοινωνικής πίεσης το κράτος προσπαθεί να την παρακάμψει και οι κάτοικοι του Τενεσί ίσως να μην χρειάζεται πια να το αντιμετωπίσουν. Εύχομαι όντως να συμβεί αυτό."