Ο Penn Badgley παίρνει θέση απέναντι στον Chris D'Elia

"Ξέρω ότι αν κάτι πρέπει να κάνουμε αυτή την εποχή, είναι να πιστέψουμε τις γυναίκες".

Σε μια νέα συνέντευξη για το τηλεοπτικό podcast των Los Angeles Times, Can't Stop Watching, ο Penn Badgley δήλωσε "προβληματισμένος" απέναντι στους ισχυρισμούς που αφορούν τον συμπρωταγωνιστή του στο You, Chris D'Elia, και κάλεσε τους ακροατές να πιστεύουν τις γυναίκες.

Πολλές γυναίκες έχουν παρουσιάσει ιστορίες που εκθέτουν τον D'Elia για απρεπή σεξουαλική συμπεριφορά όταν ήταν ακόμα ανήλικες. Οι Times ανέφεραν ότι η Julia Holtzman, η οποία μοιράστηκε κάποια screenshots από την επικοινωνία της με τον D'Elia στο Twitter, ήταν 17 χρονών, όταν ο 36χρονος τότε κωμικός, την προσέγγισε για πρώτη φορά. Μια άλλη γυναίκα, η Simone Rossi, μοιράστηκε screenshots από τις ανταλλαγές μηνυμάτων με των D'Elia, δείχνοντας ίδιος ζητούσε από την τότε 16χρονηRossi να του στείλει φωτογραφίες της.

Ο Penn Badgley παίρνει θέση απέναντι στον Chris D'Elia
Ο Chris D'Elia

Σε δήλωση που κυκλοφόρησε στο TMZ, ο D'Elia αρνήθηκε τους ισχυρισμούς. "Ξέρω ότι έχω πει και έκανα πράγματα που θα μπορούσαν να έχουν προσβάλει τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, αλλά ποτέ δεν έχω προσεγγίσει εν γνώσει μου ανήλικες γυναίκες" είπε. "Όλες οι σχέσεις μου ήταν νόμιμες και συναινετικές και δεν έχω συναντήσει ούτε ανταλλάξει ποτέ ακατάλληλες φωτογραφίες με τους ανθρώπους που έχουν κάνει tweet για μένα."

Ο D'Elia μπήκε στο cast του You στη δεύτερη σεζόν - η σειρά του Netflix επικεντρώνεται γύρω από τον Joe (Badgley), έναν κατά συρροή stalker / δολοφόνο που δικαιολογεί τις αδίστακτες πράξεις του μέσα από τον απελπισμένο ρομαντισμό του. Ο D'Elia υποδύεται τον Henderson, έναν κωμικό που γοητεύει ανήλικες γυναίκες, τις ναρκώνει και μετά τους επιτίθεται. Αφού είδε τον D'Elia να παίζει τον συγκεκριμένο ρόλο, η Rossi είπε στους Times, "Πραγματικά δεν μπορούσα να πιστέψω ότι του έκαναν casting ως παιδόφιλο. Για μένα, ήταν κάπως: Γιατί αυτές οι σειρές του κάνουν casting γι΄αυτό το άτομο;"

Ο Badgley είπε στο podcast, "με έχει προβληματίσει πολύ. Δεν ξέρω τον Chris. Ξέρω ότι, αν υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνουμε σε αυτήν την εποχή, είναι να πιστέψουμε τις γυναίκες".

Γνωρίζοντας ότι υπάρχουν πολλά τα οποία δεν γνωρίζει προσωπικά, ο Badgley πρόσθεσε, "Νομίζω ότι το μόνο σχετικό που μπορώ να πω τώρα για τους ακροατές είναι ότι οι άνθρωποι πρέπει να έρχονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη. Ένα πράγμα που η κουλτούρα μας τείνει να κάνει αρκετά συστηματικά και μεθοδικά είναι να ηδονίζεται με τον εντοπισμό κακοποιών ώστε το σύστημα να μπορεί να παραμείνει κακό. Λυπάμαι, δεν πρέπει να πω "κακό". Λοιπόν, ξέρετε, δεν ξέρω - αν δεν είναι κακό, δεν ξέρω τι είναι. Για να μπορεί το σύστημα να παραμένει άθικτο και αμετάβλητο, επισημαίνουμε άτομα που έχουν εξουσία τα οποία, ναι, τηρούν και διαιωνίζουν αυτούς τους τρομερούς κανόνες, οι οποίοι είναι συχνά καταχρηστικοί, αν όχι εντελώς θανάσιμοι. Ιδανικά, αυτά τα άτομα θα οδηγούνταν στη δικαιοσύνη. Ιδανικά, θα υπήρχαν λιγότερα από αυτά τα άτομα". Επέστησε επίσης την προσοχή στις "πολιτικές που υποκαθιστούν κάθε δεδομένο σύστημα - τις πρακτικές, τους κανονισμούς, τους νόμους που καλύπτουν κάθε ένα από αυτά τα συστήματα που λειτουργούν ως καταφύγιο για τα άτομα που τείνουν να εκμεταλλεύονται, δηλαδή τους λευκούς.

Μεταξύ άλλων, ο Badgley σχολίασε ότι οι οι παραγωγοί του You, επικοινώνησαν με την Jenna Ortega, τη 17χρονη ηθοποιό που δούλεψε στενά με τον D'Elia στη σειρά, μετά την εμφάνιση των ισχυρισμών. "Το πρώτο πράγμα που έκαναν οι παραγωγοί μας ήταν να επικοινωνήσουν με την Jenna, η οποία υποδύθηκε την Ellie, την κοπέλα που συνεργάστηκε με τον Chris σε αυτές τις σκηνές, για να βεβαιωθούν ότι ένιωσε ασφαλής. Μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς εκεί", είπε. "Έτσι, όσον αφορά την εκπομπή μας, όσον αφορά εμάς, υπάρχουν τόσα πολλά για τα οποία μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη. Και λέω" εμείς" κάπως ανοιχτά, γιατί όλοι κάνουμε διαφορετικά πράγματα. Στο τέλος της ημέρας, είμαι ένας ηθοποιός, και δεν ασχολούμαι με πολλά από αυτά τα πράγματα. Αλλά νομίζω, ότι στο μέλλον, θα ήθελα, προσωπικά, αυτό να αλλάξει".