Η Jameela Jamil λέει ότι κάποιοι stars φοβούνται να μιλήσουν για το Black Lives Matter

H ακτιβίστρια και ηθοποιός εξηγεί ότι κάποιοι φοβούνται πως μπορεί τα λόγια τους να παρερμηνευτούν.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Jameela Jamil λέει ότι πολλοί stars θέλουν να μιλήσουν για το κίνημα Black Lives Matter αλλά φοβούνται να το κάνουν. Η ακτιβίστρια και ηθοποιός εξηγεί ότι η cancel culture (όταν κάποιος μποϊκοτάρεται γιατί έχει κάνει προσβλητικά σχόλια ή έχει προσβλητική συμπεριφορά) κάνει πολλούς celebrities να φοβούνται να δείξουν την υποστήριξή τους σε αντιρατσιστικούς σκοπούς. 

"Υπάρχουν άνθρωποι πολύ πιο ισχυροί από μένα που θα μπορούσαν να κάνουν πολύ περισσότερα αλλά φοβούνται" είπε η Jamil στο Grazia και σε συνέντευξη που έδωσε στη Munroe Bergdorf. 

"Το ξέρω γιατί τους μιλάω σε καθημερινή βάση και θέλουν να βοηθήσουν, αλλά φοβούνται μήπως κάτι παρερμηνευτεί."

Οι Jamil και Bergdorf συζήτησαν επίσης για ένα πρόσφατο celebrity video, στο οποίο κάποιοι πολύ διάσημοι stars, όπως οι Sarh Paulson, Stanley Tucci και Aaron Paul, μίλησαν για τα προνόμιά τους και ζήτησαν συγγνώμη για το συνειδητό και ασυνείδητο ρατσισμό τους. Το video δέχτηκε έντονη κριτική στα social media, γιατί θεωρήθηκε αυτοπροβολή εκ μέρους των συμμετεχόντων. 

Η Jamil πρόσφατα έκανε μια ισχυρή δήλωση ενάντια στην cancel culture, εκτός από τις περιπτώσεις που το πρόσωπο που μποϊκοτάρεται έχει κάνει "αμετάκλητη βλάβη ή βλάπτει περισσότερους από όσους βοηθάει". Παρόλα αυτά υποστηρίζει πως όλοι πρέπει να λογοδοτούν για τις πράξεις τους.

"Το να λογοδοτώ για τις πράξεις μου με έκανε καλύτερο άνθρωπο" έγραψε στο Instagram. "Το να μην με ακυρώνουν με έκανε να είμαι συνειδητή, να μαθαίνω από τα λάθη μου και να μοιράζομαι τα μαθήματα αυτά με άλλους, και να κάνω καλό από την προνομιούχα θέση μου. Οι περισσότεροι έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε. Κάποιοι είμαστε κακοί, φιλάργυροι και επικίνδυνοι και πρέπει να εξαφανιστούμε."