Οι celebrities αποδέχονται την πρόκληση του "Wear a Damn Mask"

Jennifer Aniston, Tracee Ellis Ross, Kerry Washington και άλλοι, ανεβάζουν selfies με μάσκες σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης εν μέσω της πανδημίας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μπορεί η καραντίνα να μην ισχύει πια σε πολλές χώρες του κόσμου, όμως ο COVID-19 συνεχίζει να υπάρχει, και στις ΗΠΑ η μάχη με τον ιό είναι σκληρή. Τις τελευταίες ημέρες, αρκετοί είναι οι celebrities που μοιράζονται selfies με μάσκες στα social media τους, αποδεχόμενοι την πρόκληση #WearADamnMask

Η εν λόγω καμπάνια ξεκίνησε στα κοινωνικά μέσα από τη σχεδιάστρια Tory Burch, και προσπαθεί να υπενθυμίσει σε όλους τη σημασία της μάσκας προσώπου προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση του COVID-19. Καθώς τα κράτη έχουν πιεστεί για επανέναρξη εν μέσω της πανδημίας, το ποσοστό των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων κορωνοϊού έχει αυξηθεί. Τώρα, τουλάχιστον 16 πολιτείες έχουν τεθεί σε παύση ή έχουν επιστρέψει σε φάσεις επαναλειτουργίας. Τα μπαρ στο Τέξας και την Καλιφόρνια διατάχτηκαν να κλείσουν ξανά, ενώ οι παραλίες στη Φλόριντα έκλεισαν για το κοινό.

"Είμαι βέβαιη ότι όλοι βλέπετε αυτό που βλέπω, τα κρούσματα του COVID-19 στις ΗΠΑ αυξάνονται με πραγματικά τρομακτικό ρυθμό", έγραψε η Burch στο Instagram. "Ένα πράγμα που ξέρω σίγουρα είναι ότι υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος για να βοηθήσει ο καθένας από εμάς και αυτό είναι το #WearaDamnMask και είμαστε μαζί σε αυτό. #WearaDamnMask επειδή θέλουμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και, ακόμη πιο σημαντικό, θέλουμε να προστατεύσουμε τους άλλους #WearaDamnMask επειδή σαφώς, οι γιατροί και τα δεδομένα λένε ότι δεν πρόκειται να νικήσουμε αυτήν την πανδημία, εκτός αν καθένας αναλάβει τις ευθύνες του για να το ξεφορτωθούμε. #WearaDamnMask επειδή δεν είναι πολιτικό ζήτημα, είναι ζήτημα ζωής. #WearaDamnMask επειδή είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρήσουμε ασφαλείς τους πιο ευάλωτους και ο μοναδικός τρόπος για να ξαναβρεί η οικονομία μας τον δρόμο της". 

Δείτε ποιοι άλλοι συμμετείχαν: 

TRACEE ELLIS ROSS

KERRY WASHINGTON

SAMIRA NASR

JENNIFER ANISTON

MINDY KALING

REESE WITHERSPOON

MARISA TOMEI