Η Bella Hadid μιλά για το φυλετικό ρατσισμό στον κόσμο της μόδας

"Ακόμα κι αν κάθονται στη front row, δεν νιώθουν αποδοχή" είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της, αναφερόμενη στους μαύρους φίλους της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Bella Hadid μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της για το φυλετικό ρατσισμό στον κόσμο της μόδας και το πόσο σημαντική νιώθει την υποχρέωσή της να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της για να ενημερώσει τους ακόλουθούς της για το κίνημα Black Lives Matter. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Έχω την υποχρέωση να χρησιμοποιήσω την πλατφόρμα μου για καλό, ειδικά όσο μεγαλώνω", είπε. "Θέλω να ξέρετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φωνή σας και να ζητήσετε δικαιοσύνη για όσα είναι σημαντικά για εσάς. Θέλω τα νεαρά κορίτσια και τα αγόρια να ξέρουν ότι δεν πειράζει να είναι κανείς ευγενικός, αλλά και δυνατός και να λέει αλήθειες". 

Η Hadid μίλησε επίσης και για το ρατσισμό που βλέπει στον κόσμο της μόδας. "Καθώς οδεύουμε προς τη νέα σεζόν, φοβάμαι πως θα δω άλλη μία μαύρη φίλη μου να βλέπει τα μαλλιά της να καίγονται από την πρέσα ισιώματος ή να κάνει μόνη της το μακιγιάζ της επειδή ο makeup artist δεν έχει εκπαιδευτεί για να δουλεύει πάνω σε διαφορετικούς τύπους επιδερμίδας", είπε. "Μισώ το γεγονός ότι κάποιοι μαύροι φίλοι μου νιώθουν έτσι όπως νιώθουν. Ακόμα κι αν κάθονται στην front row, δεν νιώθουν αποδοχή. Η βιομηχανία μας υποτίθεται πως στηρίζεται στην προσωπική έκφραση και την ατομικότητα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι [πολλοί άνθρωποι] εξακολουθούν να κάνουν διακρίσεις λόγω ακριβώς [αυτών των διαφορών]". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ