Ένα άγαλμα της πριγκίπισσας Diana θα αποκαλυφθεί το 2021 στο παλάτι του Kensington

Οι πρίγκιπες William και Harry έχουν αναλάβει από κοινού το έργο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Οι πρίγκιπες William και Harry τιμούν τα επερχόμενα 60α γενέθλια της μητέρας τους με ένα νέο άγαλμα της πριγκίπισσας Diana.

Το άγαλμα θα εγκατασταθεί στο Sunken Garden στο Kensington Palace για να σηματοδοτήσει τα 60α γενέθλιά της. Το αναμνηστικό κομμάτι θα παρουσιαστεί την 1η Ιουλίου 2021, και οι πρίγκιπες ελπίζουν ότι θα ενθαρρύνει τους επισκέπτες του παλατιού να "προβληματιστούν για τη ζωή της μητέρας τους και την κληρονομιά της" όπως αναφέρει ένα δελτίο τύπου.

"Το άγαλμα θα σηματοδοτήσει την επέτειο των είκοσι χρόνων από τον θάνατό της και έχει ως στόχο να τονίσει τον θετικό της αντίκτυπο στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο". Σύμφωνα με το BBC News, το έργο τέχνης δημιούργησε ο καλλιτέχνης Ian Rank-Broadley.

Ο William και ο Harry ανέθεσαν τη δημιουργία του αγάλματος το 2017. Εκείνη την εποχή, οι πρίγκιπες είχαν προχωρήσει σε μια κοινή δήλωση, σύμφωνα με το BBC News: "Έχουν περάσει 20 χρόνια από το θάνατο της μητέρας μας και ο καιρός είναι σωστός για να αναγνωριστεί ο θετικός της αντίκτυπος στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο με ένα μόνιμο άγαλμα". "Η μητέρα μας άγγιξε τόσες πολλές ζωές" είχαν συμπληρώσει οι πρίγκιπες.