Η δωρεά της Angelina Jolie για την κρίση στην Υεμένη

Η Jolie ευαισθητοποιήθηκε από την πρωτοβουλια δύο αγοριών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μια έκκληση για παροχή οικονομικής στήριξης στην Υεμένη βρίσκεται σε εξέλιξη κατά τη διάρκεια της ανθρωπιστικής της κρίσης. Παράλληλα με την πανδημία του COVID-19, η χώρα αντιμετωπίζει συνεχιζόμενες συγκρούσεις, κακή υγιεινή, πλημμύρες, έλλειψη υγειονομικής περίθαλψης και σοβαρό υποσιτισμό. Η UNICEF εκτιμά ότι έως και 12,2 εκατομμύρια παιδιά στην Υεμένη χρειάζονται επί του παρόντος ανθρωπιστική βοήθεια.

Ανταποκρινόμενα στην τεράστια ανάγκη της χώρας, δύο νεαρά αγόρια στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Ayaan Moosa και ο Mikaeel Ishaaq, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα περίπτερο με λεμονάδες έξω από το σπίτι τους. Το "Lemonade for Yemen-Aid" κέρδισε τη διεθνή προσοχή όταν εμφανίστηκε στο BBC News, συμβάλλοντας στη συγκέντρωση μιας ακόμη πιο ουσιαστικής χρηματοδότησης για την καταπολέμηση της κρίσης στην Υεμένη. 

Σύμφωνα με το Ilford Recorder, το περίπτερο της λεμονάδας τράβηξε ακόμη και την προσοχή της Angelina Jolie, η οποία αποφάσισε να κάνει μια δωρεά στον έρανο. H σταρ του Χόλιγουντ έστειλε ένα γράμμα υπογεγραμμένο από την ίδια, στα δύο αγόρια που έλεγε: "Αγαπητοί Ayaan και Mikaeel. Σας ευχαριστώ για αυτό που κάνετε εσείς και οι φίλοι σας για να βοηθήσετε τα παιδιά στην Υεμένη. Λυπάμαι που δεν μπορώ να αγοράσω μια λεμονάδα από εσάς, αλλά θα ήθελα να κάνω μια δωρεά στο περίπτερο σας. Με αγάπη".

Η μαμά του Ayaan, η Adeela Moosa, είπε στο Ilford Recorder, "Όταν τους το είπαμε, είχαν μια κενή έκφραση γιατι δεν είχαν ιδέα ποια ήταν. Επομένως, έπρεπε να παρακολουθήσουμε το Tomb Raider για να καταλάβουν πόσο διάσημη είναι".