Η Alicia Keys λέει ότι η μουσική την έσωσε από μία ζωή καταχρήσεων και πορνείας

"Η Νέα Υόρκη από την οποία ήρθα ήταν πολύ σκοτεινή, πολύ έρημη".

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Alicia Keys μίλησε ειλικρινά για την καριέρα και την παιδική της ηλικία σε μια νέα συνέντευξή της στην Guardian. Κάτοχος 15 βραβείων Grammy, η Alicia κυκλοφόρησε μόλις το έβδομο άλμπουμ της, αποκάλυψε ότι η λαμπερή καριέρα της δεν είναι αυτή που περίμενε η ίδια όταν μεγάλωνε στο Hell's Kitchen της Νέας Υόρκης κατά τη δεκαετία του 1980.

"Είμαι εκείνο το άτομο [το αουτσάιντερ]" είπε. "Αυτή που δεν θα τα κατάφερνε έξω από το Hell's Kitchen, που έπρεπε να καταλήξει να είναι πόρνη, μια νεαρή μητέρα στα 16 της ή να εθιστεί στα ναρκωτικά. "Είμαι αυτή που θα βρισκόταν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή και θα τραυματιζόταν ή θα σκοτωνόταν. Η Νέα Υόρκη από την οποία ήρθα ήταν πολύ σκοτεινή, πολύ έρημη".

Η Alicia Keys λέει ότι η μουσική την έσωσε από μία ζωή καταχρήσεων και πορνείας

Η συνοικία Hell's Kitchen της παιδικής της ηλικίας "είχε πορνεία και ιερόδουλες σε κάθε γωνία. Έπρεπε πάντα να φοράω κάτι πολύ φαρδύ, πολύ σκουρόχρωμο και να έχω τα μαλλιά μου πάντα πίσω. Ένιωσα ότι αν με έβλεπαν, θα προσπαθούσαν να με αγγίξουν. Γι 'αυτό είχα πάντα ένα tomboy στυλ - δεν ήμουν ποτέ αυτή με τα όμορφα φορέματα και νύχια, γιατί δεν μπορούσα να τα έχω. Και για πολλά κορίτσια εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος ασφάλειας όταν περπατάνε στους δρόμους".

"Αλλά λίγους δρόμους μακριά, περπατούσες προς το Μπρόντγουεϊ, και άρχιζες να βλέπεις αυτά τα εμβληματικά θέατρα ... ήταν αυτή η περίεργη δυναμική των κατοίκων και των πιθανοτήτων" πρόσθεσε. "Φαίνεται απίστευτο - έχουμε αυτόν τον σύγχρονο ύμνο της Νέας Υόρκης. Αλλά θυμάμαι ότι την πρώτη φορά που τον τραγούδησα στη Γαλλία, δεν χρειάστηκε να πω ούτε μια λέξη. Ακούγοντας το πλήθος να τον τραγουδά, συνειδητοποίησα ότι δεν έχει καμία σχέση με τη Νέα Υόρκη, έχει να κάνει με την ελπίδα. Ότι θα μπορούσες να έχεις ένα όνειρο και ίσως να γίνει πραγματικότητα" σχολίασε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ