Kirk Douglas | Ο θρύλος του Hollywood έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 103 ετών

Ο ηθοποιός άφησε πίσω του μία επαγγελματική πορεία επτά δεκαετιών.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η καριέρα του μετράει επτά δεκαετίες και ο Kirk Douglas είναι αναμφισβήτητα ένας θρύλος του Hollywood. Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 103 ετών (έχοντας γιορτάσει μερικούς μήνες πριν τα γενέθλιά του), έχοντας αφήσει μία μακρά ιστορία μέσα από τους δημοφιλείς ρόλους του στον κινηματογράφο. 

Kirk Douglas | Ο θρύλος του Hollywood έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 103 ετών
Ο Kirk Douglas στην ταινία Spartacus

Ο Douglas ασχολήθηκε τόσο με το θέατρο όσο και το σινεμά, αναλαμβάνοντας ρόλους που έμειναν χαραγμένοι στη μνήμη του κοινού, όπως στην κλασική ταινία Spartacus, όπου και υποδύθηκε τον ομώνυμο χαρακτήρα. 

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1916, απέκτησε φήμη κατά τη διάρκεια της "χρυσής εποχής" του Χόλιγουντ, κερδίζοντας την πρώτη του υποψηφιότητα για βραβείο Όσκαρ το 1949 για την ταινία Champion. Ήταν επίσης ο πατέρας του βραβευμένου με Όσκαρ, Michael Douglas.

Kirk Douglas and sons
Ο Kirk Douglas με τους γιους του Joel, Peter, Michael και Eric

"Με τεράστια θλίψη, οι αδελφοί μου κι εγώ ανακοινώνουμε ότι ο Kirk Douglas μας άφησε σήμερα" δήλωσε ο Michael Douglas. "Για τον κόσμο, ήταν ένας θρύλος, ένας ηθοποιός από τη χρυσή εποχή των ταινιών ... αλλά για μένα και τους αδελφούς μου Joel και Peter ήταν απλά μπαμπάς" πρόσθεσε μεταξύ άλλων. 

"Θα σε αγαπώ για πάντα. Μου λείπεις ήδη" έγραψε η Catherine Zeta Jones, σύζυγός του Michael Douglas.