Η Chrissy Teigen και ο John Legend αποκάλυψαν ότι έχασαν το μωρό τους και αυτό είνα ένα δυνατό μήνυμα για την απώλεια

Γιατί έχει σημασία η δημοσιοποίηση της προσωπικής τους ιστορίας.

Λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση ότι περιμένουν το τρίτο παιδί τους, η Chrissy Teigen και ο John Legend αποκάλυψαν ότι έχασαν το μωρό τους. Με ένα συγκινητικό μήνυμα στο Instagram, η Teigen περιγράφει τη θλίψη που βιώνει με τον σύζυγό της, δημοσιεύοντας μάλιστα και μια σειρά φωτογραφιών από το νοσοκομείο που δείχνει την απόγνωση και τη θλίψη τους.

"Είμαστε σοκαρισμένοι και βιώνουμε έναν πόνο που δεν είχαμε ξαναζήσει, μόνο είχαμε ακούσει. Δεν μπορέσαμε ποτέ να σταματήσουμε την αιμορραγία και να δώσουμε στο μωρό μας τα υγρά που χρειαζόταν, παρά τις σακούλες αίματος στις μεταγγίσεις. Απλώς δεν ήταν αρκετό. Ποτέ δεν αποφασίζουμε για τα ονόματα των μωρών μας παρά μέχρι την τελευταία στιγμή, μετά τη γέννησή τους, λίγο πριν φύγουμε από το νοσοκομείο. Αλλά, για κάποιο λόγο, αρχίσαμε να φωνάζουμε αυτό το μικρό ανθρωπάκι στην κοιλιά μου Jack. Έτσι για εμάς θα είναι για πάντα ο Jack. Ο Jack προσπάθησε τόσο σκληρά για να είναι μέρος της μικρής μας οικογένειας και θα είναι για πάντα" έγραψε μεταξύ άλλων η Teigen, χαρακτηρίζοντας αυτό που βιώνει ως τις "πιο σκοτεινές ημέρες".

Η Teigen είχε μιλήσει ανοιχτά για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στην τρίτη της εγκυμοσύνη, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι έμεινε έγκυος χωρίς να ακολουθήσει τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης όπως είχε συμβεί στις δύο προηγούμενες εγκυμοσύνες της. Ανάμεσα στα χιλιάδες μηνύματα υποστήριξης που έχει λάβει κάτω από τη θλιβερή ανάκοινωσή της, πολλά από αυτά προέρχονται από γυναίκες που την ευχαριστούν που μοιράζεται την ιστορία της.

Η Teigen επιλέγει συχνά να μιλήσει με ειλικρίνεια για διάφορα σοβαρά θέματα υγείας, με αποτέλεσμα να δημοσιοποιεί αρκετές προσωπικές της ιστορίες. Η αποβολή θεωρείται για πολλούς ακόμα, ένα θέμα ταμπού, και κάθε ιστορία που ακούγεται έχει δύναμη. Η Michelle Obama έχει μιλήσει ανοιχτά για το θέμα, και το γεγονός πώς μία δυναμική και λαμπερή γυναίκα, έχει βιώσει αυτές "τις σκοτεινές ημέρες" μόνο δύναμη μπορεί να δώσει στις υπόλοιπες γυναίκες. Κάθε απώλεια είναι μοναδική, χωρίς μέτρο σύγκρισης, και κάθε εμπειρία με την οποία μπορεί να ταυτιστεί μια άλλη γυναίκα πρέπει να ακούγεται χωρίς επίκριση, ειδικά αν θέλουμε να μιλάμε για μια #nofilter πραγματικότητα στα social media.