Η Rihanna απολογείται για τους ιερούς στίχους που ακούστηκαν στο show Savage x Fenty Vol. 2

"Δεν παίζω με την έλλειψη σεβασμού προς το Θεό ή οποιαδήποτε θρησκεία".

Η Rihanna ζήτησε δημόσια συγγνώμη, καθώς στη διάρκεια του show Savage x Fenty Vol. 2 ακούστηκε ένα τραγούδι με στίχους από ιερό ισλαμικό κείμενο.

Σε ένα σημείο του show, το οποίο είναι διαθέσιμο στο Amazon Prime, μοντέλα που φορούσαν εσώρουχα της νέας συλλογής της Rihanna χόρευαν στους ρυθμούς του τραγουδιού "Doom” της Coucou Chloe όπου ακούγονται στίχοι από κάποιο χαντίθ, ένα ιερό κείμενου του ισλαμισμού που θεωρείται πως καταγράφει τα λόγια του ίδιου του Προφήτη Μωάμεθ. Σύμφωνα με το TIME, το συγκεκριμένο απόσπασμα αποδίδεται στον Mishary bin Rashid Alafasy.

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ισλαμική κοινότητα που μας υπέδειξε μια τεράστια αμέλεια η οποία χωρίς καμία πρόθεση προσέβαλλε στο show μας Savage x Fenty”, έγραψε η Rihanna στο story της στο Instagram. "Κυρίως θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη για αυτό το λάθος που δεν έγινε σκόπιμα όμως ήταν απερισκεψία. Αντιλαμβανόμαστε πως πληγώσαμε πολλούς από τους μουσουλμάνους αδελφούς και αδελφές μας, και αυτό με έχει ειλικρινά στεναχωρήσει! Δεν παίζω με οποιουδήποτε είδους ασέβεια προς το Θεό και προς οποιαδήποτε θρησκεία και η χρήση του τραγουδιού στο project μας ήταν εντελώς ανεύθυνη! Στο εξής δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί ξανά κάτι τέτοιο. Ευχαριστώ για τη συγχώρεση σας και την κατανόηση, Rih”.

Η Rihanna απολογείται για τους ιερούς στίχους που ακούστηκαν στο show Savage x Fenty Vol. 2

Αλλά και η Chloe ζήτησε συγνώμη μέσω του Twitter.

"Θέλω να ζητήσω μια μεγάλη συγνώμη για την προσβολή που προκάλεσαν οι στίχοι του τραγουδιού 'DOOM'. Το τραγούδι έγινε από σημεία κομματιών του Baile Funk που βρήκα online. Τότε δεν γνώριζα πως περιείχαν αποσπάσματα από ισλαμικό χαντίθ”, έγραψε. "Αναλαμβάνω την ευθύνη γιατί δεν έψαξα τι σημαίνουν αυτά τα λόγια και θέλω να ευχαριστήσω εσάς που βρήκατε το χρόνο να μου το εξηγήσετε. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία ώστε να κατεβάσουμε το τραγούδι από κάθε είδους πλατφόρμα”.

Ωστόσο οι followers δεν φάνηκε να τη συγχωρούν, με κάποιους από αυτούς να απαντούν πως το τραγούδι κυκλοφόρησε το 2017 και πως σε προηγούμενο show της Rihanna τα μοντέλα φορούσαν μαντήλια στο κεφάλι που έμοιαζαν με χιτζάμπ.