Ο ταλαντούχος κύριος Damon

O Αμερικανός ηθοποιός κλείνει 50 χρόνια ζωής κι έχει κάθε λόγο να γιορτάζει μία μεγάλη καριέρα κόντρα σε όλες τις προβλέψεις.

Στο Χόλιγουντ η εμφάνιση παίζει ρόλο. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κι όποιος το κάνει, λέει ψέμματα. Οι τέλειες αναλογίες, τα εξωτικά χαρακτηριστικά κι η σπάνια ομορφιά ανοίγουν πόρτες και κλείνουν μεγάλα συμβόλαια. Καμιά φορά, ακόμα και το ακριβώς αντίθετο, η απωθητική δηλαδή εξωτερική εμφάνιση μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο εργαλείο στην πορεία ενός ηθοποιού στον πολύ ανταγωνιστικό κόσμο της show business. Τι κάνεις όμως όταν δεν έχεις τίποτα από όλα αυτά; Ο Matt Damon ακολούθησε ένα πολύ συγκεκριμένο δρόμο για να φτάσει στην κορυφή. Φρόντισε να συνδυάσει το ταλέντο του με πολύ σκληρή δουλειά και -κυρίως- δεν άφησε ποτέ το μυαλό του να πάρει αέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του κλείνει σήμερα 50 χρόνια ζωής. Σε αντίθεση με πολλούς συναδέλφους του που βρέθηκαν στον χώρο ύστερα από δύσκολα εφηβικά χρόνια και πάρα πολύ κακές σχολικές επιδόσεις, ο Damon ήταν ένας πολύ καλός μαθητής. Αρκετά καλός μάλιστα για να φτάσει μέχρι το Harvard. Μαζί, όμως, με τη μελέτη φαίνεται ότι ήδη από νεαρή ηλικία είχε αναπτύξει μία ερωτική σχέση με το σανίδι της υποκριτικής. Αυτό που για κάποιους θα ήταν απλά μία άσκηση στο μάθημα των Αγγλικών, για εκείνον αποδείχθηκε το εισιτήριο για μία τεράστια καριέρα: Η βασική ιδέα αλλά και πλοκή του Good Will Hunting (1998) γράφτηκε στα θρανία του διάσημου Πανεπιστημίου. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο esquire.com.gr