Η Amber Heard στερήθηκε τη δημόσια συμπάθεια για τη στάση της απέναντι στον Depp

Η δικηγόρος Helena Kennedy λέει ότι έχουμε ακόμα προκαταλήψεις για το είδος των γυναικών που αξίζουν προστασία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η δημόσια, αρνητική, μεταχείριση της Amber Heard όταν αυτή αντιτάχθηκε στην ενδοοικογενειακή κακοποίηση του Johnny Depp είναι η απόδειξη των προκαταλήψεων που εξακολουθούν να υπάρχουν σχετικά με τον τύπο της γυναίκας που αξίζει νομική προστασία, λέει η Helena Kennedy QC. Η δικηγόρος συνάντησε την ηθοποιό κατά τη διάρκεια της δίκης τον Ιούλιο, μίας περιόδου όπου η Heard δεχόταν αρκετές απειλές για τη ζωή της αλλά και επιθέσεις μισογυνισμού.

Ο Depp έχασε πρόσφατα μια νομική μάχη με τη The Sun, αφού το ταμπλόιντ τον χαρακτήρισε ως "κακοποιητικό σύζυγο" το 2018. Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, το δικαστήριο απεφάνθη ότι η χρήση του εν λόγω όρου στη δημοσίευση ήταν δικαιολογημένη, όπως προέκυψε μετά από στοιχεία.

"Υπάρχουν ακόμα αυτοί οι επίμονοι μύθοι για το είδος της γυναίκας που αξίζει την προστασία του νόμου", είπε η Kennedy στη Guardian. "Οι κακοποιημένες γυναίκες πρέπει να φαίνονται αδύναμες και υποτακτικές για να έχουν τη συμπάθειά μας. "Έχω εκπροσωπήσει γυναίκες που το έχουν αντιμετωπίσει αυτό, αλλά όταν αντιστέκονται κατά κάποιο τρόπο θεωρείται ότι χάνουν το δικαίωμά τους για συμπόνια. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Amber Heard ... αντιστάθηκε, αλλά αυτό δεν την καθιστά ασταθή".

Η Kennedy συναντήθηκε με τη Heard σε ένα δείπνο στο σπίτι της μυθιστοριογράφου Kathy Lette τον Ιούλιο. Η δικηγόρος της Heard, Jennifer Robinson, η οποία ήταν επίσης καλεσμένη, ρώτησε αν θα μπορούσε να φέρει την πελάτισσά της, επειδή αισθανόταν "αρκετά χαμένη και μπερδεμένη". "Δεχόταν απειλές καθ 'όλη τη διάρκεια της ακρόασης και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που δεν αισθανόταν καλά", δήλωσε η Kennedy. "Ο μισογυνισμός των διαδικτυακών επιθέσεων είναι ένα ακόμα πράγμα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες".

Ο Depp εξακολούθησε να λαμβάνει υποστήριξη τόσο από το κοινό όσο και από celebrities, συμπεριλαμβανομένων των JK Rowling, Vanessa Paradis και Javier Bardem, παρά τους ισχυρισμούς της Heard.