Η Dua Lipa μίλησε για τον σεξισμό στη βιομηχανία της μουσικής

Η 25χρονη μουσικός μοιράστηκε τη δική της ιστορία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Dua Lipa συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα μουσικά ονόματα του 2020 ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει βιώσει τον σεξισμό στην βιομηχανία της μουσικής.

H 25χρονη μουσικός έδωσε μία συνέντευξη στο Attitude στην οποία περιέγραψε το πώς έπρεπε διαρκώς να αποδεικνύει την σοβαρότητα του ταλέντου της σε στελέχη και παραγωγούς. "Αυτό σημαίνει να είσαι γυναίκα στη μουσική βιομηχανία. Πολλοί άνθρωποι το παρατηρούν, ειδικά στην ποπ μουσική, ότι δεν είσαι αληθινός και πρέπει συνέχεια να αποδεικνύεις ότι είσαι ο εαυτός σου. Ειδικά όταν γράφεις τους δικούς σου στίχους. Πρέπει να εργαστείς πιο σκληρά εάν θέλεις να σε πάρουν στα σοβαρά. Δεν ήθελα να περιμένω σε ένα δωμάτιο ώστε κάποιος να μου γράψει ένα τραγούδι", είπε στο περιοδικό η μουσικός.

Στη συνέχεια αποκάλυψε ένα περιστατικό όταν κατά τη διάρκεια γυρίσματος ενός video clip αρνήθηκε να φορέσει μία μίνι φούστα που τις ζήτησε ο σκηνοθέτης. "Βρίσκεσαι σε ένα μουσικό βίντεο και ο σκηνοθέτης σου ζητάει να φορέσεις μία μίνι φούστα απλώς και μόνο επειδή είσαι μία pop star και πρέπει να δείχνεις cute. Και απλά λέω θα φορέσω το παντελόνι μου επειδή κρυώνω! Έχω μάθει να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου και να λέω όχι όταν κάτι δεν μου αρέσει", πρόσθεσε στο τέλος.