Charlene του Μονακό| Η πριγκίπισσα που το έχει σκάσει 3 φορές από το παλάτι

Το καινούριο της extreme κούρεμα έφερε ξανά στη δημοσιότητα τη γυναίκα που θα μείνει στην ιστορία ως άλλη μία "θλιμμένη πριγκίπισσα".

Όταν πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας οι φωτογραφίες της με το νέο πανκ κούρεμά της, λίγοι διατύπωσαν την άποψη ότι η 42χρονη Πριγκίπισσα Charlene του Μονακό έχει απλώς ένα κάπως εκκεντρικό στυλ.

Οι περισσότεροι μίλησαν για (άλλη) μία απεγνωσμένη προσπάθειά της να εκφράσει την δυσαρέσκεια για τη ζωή της. Ίσως πλέον αυτός να είναι ο μοναδικός τρόπος για να "αποδράσει" από τη χρυσή φυλακή της. Όμως πριν από μερικά χρόνια, η ίδια είχε προσπαθήσει να αποδράσει κυριολεκτικά, όχι μόνο μία αλλά τρεις φορές!

Οι απόπειρες "απόδρασης"

Στις 2 Ιουλίου 2011, τρεις μήνες πριν τον υπέρλαμπρο γάμο του Πρίγκιπα William με την Kate Middleton είχε γίνει ένας άλλος πριγκιπικός γάμος που (φαινομενικά τουλάχιστον) ήταν φτιαγμένος από τα υλικά των παραμυθιών. Ο 53χρονος τότε Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ο μοναχογιός της Grace Kelly, παντρεύτηκε την 33χρονη Charlene Wittstock, την πρωταθλήτρια κολύμβησης από τη Νότια Αφρική με την εντυπωσιακή εμφάνιση (κάτι σαν πρώτη ξαδέρφη της συντοπίτισσάς της, Charlize Τheron). Σύμφωνα όμως τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν, ο γάμος αυτός έμοιαζε λιγότερο με παραμύθι και περισσότερο με εφιάλτη για τη Charlene. 

Λίγες μέρες πριν το γάμο, λέγεται ότι η μέλλουσα νύφη επιχείρησε να το σκάσει από τo Μονακό, μόλις ανακάλυψε ότι ο Αλβέρτος που είχε ήδη δύο εκτός γάμου παιδιά, ήταν ο πατέρας κι ενός τρίτου παιδιού το οποίο είχε γεννηθεί στη διάρκεια της 5ετούς σχέσης του μαζί της. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού L’Express, η Wittstock δεν προσπάθησε να το σκάσει μόνο μία φορά αλλά τρεις!

Η πρώτη απόπειρα έγινε το Μάιο, τρεις μήνες πριν το γάμο, όταν η Charlene βρέθηκε στο Παρίσι για το fitting του νυφικού της. Εκεί, φέρεται να επισκέφτηκε την πρεσβεία της Ν. Αφρικής και να ζήτησε άσυλο. Η δεύτερη προσπάθεια έγινε τον ίδιο μήνα, κατά τη διάρκεια του Gran Prix του Μονακό. Η τρίτη προσπάθεια έφτασε πιο κοντά από όλες στην επιτυχία: η Charlene κατάφερε να κλείσει ένα one-way αεροπορικό εισιτήριο για τη Ν. Αφρική και μπόρεσε να φτάσει μέχρι το αεροδρόμιο της Νίκαιας στη Γαλλία, όπου η αστυνομία κράτησε το διαβατήριό της. Όπως είχε δηλώσει τότε ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ στην εφημερίδα Daily Mail "το διαβατήριό της παρακρατήθηκε ώστε άνθρωποι από τη συνοδεία του Αλβέρτου να προσπαθήσουν να τη μεταπείσουν και να μη φύγει".

Κάπως έτσι, η νύφη δεν το ‘σκασε και παρά τις προφανείς αρχικές ενστάσεις της για το γάμο με κάποιο τρόπο πείστηκε να προχωρήσει στις λαμπερές τριήμερες εκδηλώσεις που κορυφώθηκαν με την εντυπωσιακή τελετή κατά τη διάρκεια της οποίας εκείνη, πανέμορφη μέσα στο Armani Prive νυφικό της, σκούπιζε συνεχώς τα δάκρυά της (λίγοι πίστεψαν ότι ήταν δάκρυα χαράς και συγκίνησης).

Ο μήνας του μέλιτος σε ξεχωριστά ξενοδοχεία

Οι επόμενες μέρες δεν ήταν καλύτερες. Δημοσιεύματα ήθελαν το ζευγάρι να περνάει το μήνα του μέλιτος στη Ν. Αφρική όχι απλώς σε χωριστά δωμάτια αλλά και σε διαφορετικά ξενοδοχεία. To Παλάτι, ωστόσο, διέψευσε τις φήμες: "Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αλήθεια και πιστεύουμε ότι βγαίνουν στη δημοσιότητα από ζήλια", ήταν η επίσημη δήλωση. Όμως ο ίδιος ο Αλβέρτος αν και επέμεινε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στη σχέση τους, έμειναν πράγματι σε διαφορετικά ξενοδοχεία στο μήνα του μέλιτος "για πρακτικούς λόγους". Εξάλλου και ο ίδιος δεν ήταν πιθανότατα πολύ χαρούμενος που είχε πλέον αποκατασταθεί. Γνωστός για την αδυναμία του στις ωραίες γυναίκες, ο Αλβέρτος υπήρξε το "μαύρο πρόβατο" της οικογένειας για πολλά χρόνια. Οι σχέσεις του απασχολούσαν συχνά τα κουτσομπολίστικα έντυπα, ενώ ανάμεσα σε όσες βρέθηκαν έστω και για λίγο δίπλα του περιλαμβάνονται οι Claudia Schiffer, η Kylie Minogue, η Brooke Shields, η Naomi Cambell και πολλές άλλες.

Η άστατη προσωπική ζωή του γιου του -αλλά και οι φήμες ότι η άρνησή του να παντρευτεί οφειλόταν στην ομοφυλοφιλία του, κάτι που ο ίδιος έχει διαψεύσει- φέρεται να είχαν ενοχλήσει ιδιαίτερα τον πατέρα του, πρίγκιπα Ρενιέ, ο οποίος το 2002 τον είχε απειλήσει ότι θα έκανε ό,τι μπορούσε ώστε ο θρόνος να περάσει στην αδερφή του Καρολίνα και όχι σ’ αυτόν εάν δεν κατάφερνε να εξασφαλίσει διάδοχο. Τελικά, ο Αλβέρτος υπάκουσε στις εντολές του πατέρα του και, τέσσερα χρόνια μετά το γάμο του, απέκτησε τα πρώτα "νόμιμα" παιδιά του, τα δίδυμα Gabriella και Jacques, ο οποίος έχει πάρει και τον τίτλο του διάδοχου του πριγκιπάτου.  

Πλέον, ο ίδιος παρουσιάζεται ως ένα πρότυπο συζύγου και οικογενειάρχη. Όσο για τη Charlene; Ίσως απλώς "ξεσπάει" στα μαλλιά της (ενδεχομένως όσο σχεδιάζει την επόμενη απόδρασή της από τη χρυσή φυλακή της)...

Πηγή: madamefigaro.gr